szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Péntekig folytatólagos kihallgatásokon faggatják ki a Somogy megyei rendőrök a 11 éves Szita bence megölésével gyanúsított hajléktalanokat – értesült a hvg.hu. A megyei rendőr-főkapitányság egyelőre nem nyilatkoznak.

Folytatólagos kihallgatásokat tartanak a meggyilkolt felsőmocsoládi Szita Bence ügyében – tudta meg a hvg.hu a két hajléktalan gyanúsított ügyvédeitől. Amíg ezek a kihallgatások tartanak, addig nem kívánnak nyilatkozni.

Kedden  a 11 éves kisfiú egykori nevelőanyja, P. Erika teljes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett. Mint a kirendelt védő közölte, a kihallgatás előtt elbeszélgetett az asszonnyal, aki ennek hatására döntött úgy, hogy a korábbiakkal ellentétben beismerő vallomást tesz. „Az általa elmondottak egy cselekménysorról szólnak, a hatóság dolga, hogy eldöntse, felbujtói vagy tettesi minőségben vett-e részt a bűncselekményben” – mondta Berlik Zoltán.

Megjegyezte, P. Erika őszintén megbánta a történteket. "A sajtóban sok valótlan dolog jelent meg az üggyel kapcsolatban, így például az, hogy a nő szekta sugallatára cselekedett volna. Ami történt, az semmilyen szinten nem érthető, de profán emberi okok állnak a bűncselekmény hátterében" - közölte a védő, hozzátéve, hogy a rendőrség kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértőt annak megállapítására, hogy a cselekmény elkövetésekor az asszony beszámítható állapotban volt-e.

Az október 29-én Kaposváron eltűnt Szita Bence holttestét szombat reggel találta meg a rendőrség egy erdős területen. Piros Attila dandártábornok, Somogy megyei rendőrfőkapitány aznap sajtótájékoztatón elmondta: a fiú előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett.

A rendőrség a gyermek eltűnését bejelentő 47 éves nőt – a fiú nevelőapjának élettársát –, egy 57 éves és egy 41 éves hajléktalant gyanúsít a bűncselekmény elkövetésével. A három ember előzetes letartóztatását november 4-én rendelte el a Kaposvári Törvényszék.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság részéről azt közölték a hvg.hu-val, hogy nyilatkozni csak a nyomozás lezárása után fognak.

Az esettel foglalkozó további anyagainkat itt olvashatják el!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!