szerző:
hvg.hu/Vas Népe

Kőszegen, a Kárpát-medencei Nemzeti Diákbajnokságon tartott bemutatót a gördeszkás papként ismert Lendvai Zoltán.

A rédicsi plébános, Lendvai Zoltán "gördeszkás pap" 2010-ben lett világszerte ismert, miután több videómegosztó oldalra is felkerült, beszámolt róla a Reuters, a BBC és a CNN is. Lendvai Zoltán több interjúban is azt hangsúlyozta: nem azért állt a gördeszkára, hogy produkálja magát. Hite szerint ugyanis a játékon át vezet az út a fiatalok szívéhez, akik ezáltal az egyházi tanításokhoz is közelebb kerülhetnek - írja a Vas Népe.

Ezt tette szombaton Kőszegen is, a Kárpát-medencei Nemzeti Diákbajnokság megnyitóján, ahová az Aranycsapat Alapítvány hívta meg. Lendvai Zoltán a Jézus Szíve Plébániatemplomban nyitányként megtartott ökumenikus istentisztelet után rövid gördeszkás bemutatót tartott az Erdélyből, Délvidékről, Kárpátaljáról és Felvidékről érkezett gyerekeknek. A fiatalokat ezután négy Károly Róbert-kori lovas vitéz kísérte el a várba, ahol Jurisics szobrát koszorúzták meg, majd mindannyian a Dr. Nagy László intézménybe mentek, ahol elkezdőtek a sportversenyek. A diákok sakk, asztalitenisz, birkózás, kézilabda sportágakban mérik össze tudásukat. Asztaliteniszben Jónyer István világ és Európa-bajnok, kézilabdában Farkas Ágnes olimpiai és vb-ezüstérmes sportoló a vasárnap délutánig tartó esemény fővédnöke.

Lendvai Zoltán szerint a fiatalokat a játékokkal lehet megszólítani
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!