szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A felújított óbudai városközpont átadásakor beszélt a III. kerületi polgármester arról, hogy szobrot állítanának Puskás Ferenc labdarúgónak.

Átadták a megújult óbudai városközpontot pénteken, a 900 millió forint értékű beruházást 556 millió forinttal támogatta az Európai Unió és a magyar állam.

A fejlesztések eredményeként megújult a Lajos utca - Szépvölgyi út - Bécsi út - Nagyszombat utca által határolt közterület, befejeződött a Kolosy téri piac rekonstrukciója, valamint megnyílt az Óbudai Civil Ház. A közterületek rendezésénél mintegy 10 ezer négyzetméter térburkolatot újítottak fel, megépült két új díszkút a Kolosy téren és a Vigalmi téren, illetve 2500 dísznövényt is telepítettek. Megújult a közvilágítási hálózat, új utcabútorokat helyeztek ki, valamint új gyalogosterületek és parkolók kaptak helyet.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP) III. kerületi polgármester az ünnepélyes átadáson arról beszélt: amellett, hogy civilek, helyi vállalkozók és az önkormányzat összefogásával közösségi teret hoztak létre, megerősítették Óbuda turisztikai vonzerejét is. Szavai szerint a kisvárosias jelleg és a modern elemek jól illeszkednek, és szándékaik szerint a megújult helyeken egész évben tartanak majd rendezvényeket. 

A kerületvezető szólt arról is, hogy szeretnének szobrot állítani Puskás Ferenc labdarúgónak és kezdeményezik, hogy róla nevezzék el az említett közterületet.

Varga Mihály tárca nélküli miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a városrész rehabilitációjának jelentős állomása a központ megújulása, nemcsak az ott élők kaptak komfortos környezetet, hanem a helyi gazdaság minden szereplője előtt új lehetőségek nyíltak.

Az óbudai városközpont átadását követően megnyílt a helyszínen az első újlaki karácsonyi vásár is, ahol Barna Katalin kommunikációs vezető azt mondta: a környékbeli vállalkozók régi álma, hogy a kerületben is olyan pezsgő közélet legyen, mint a divatos pesti tereken. Hozzátette: a faházas karácsonyi vásárral hagyományt szeretnének teremteni Óbudán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénzmosás és okirathamisítás miatt indul per a korábbi portugál kormányfő ellen

Pénzmosás és okirathamisítás miatt indul per a korábbi portugál kormányfő ellen

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező

Bűnbakok a magyar kormány szemében, de az EU szabadságzónát kínál a melegeknek

Bűnbakok a magyar kormány szemében, de az EU szabadságzónát kínál a melegeknek