szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP után egy újabb ellenzéki erő áll ki az ügynökakták nyilvánossága mellett: Bajnai Gordon csak azokkal hajlandó választási szövetségre, akik vállalják a kérdés rendezését. Ide jutottunk: a magyar baloldal többet tenne a múlt feltárásáért, mint a jobb - írja a Véleményvezér blog.

"Végre valami. Tegnap Bajnai Gordon bemutatta a Haza és Haladás Alapítványnak és az Együtt 2014-nek az állambiztonsági iratokról szóló javaslatait, valamint kijelentette, hogy az Együtt 2014 csak olyanokkal hajlandó választási szövetségre lépni, akik hozzájuk hasonlóan vállalják „az ügynökügyek megnyugtató rendezését". Pár óra múlva nem más, mint Mesterházy Attila nyilatkozta azt, hogy pártja is egyetért ezzel a céllal. Ide jutottunk: a magyar baloldal többet tenne az ügynökkérdés rendezéséért, mint a jobb" - írja a Véleményvezér blog.

"Az ügynökügy az első olyan téma, melyben Bajnai Gordonék könnyen és élesen megkülönböztethetik magukat mind a Fidesztől, mind pedig a célt korábban vehemensen ellenző MSZP-től. Kevés dolog szimbolizálja ugyanis olyan látványosan a posztkommunista Magyarországot és annak a szocialistákat és a Fideszt is magában foglaló mocsarát, mint a politikai elitnek az ügynökkérdéssel kapcsolatos folyamatos sunnyogása. Nem elég azonban egy témát bedobni, azt rendesen végig is kell tudni vinni" - olvasható a blogon. A teljes bejegyzést itt olvashatja!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Teslák lángoltak Malmőben, a rendőrség nyomozást indított – videó

Teslák lángoltak Malmőben, a rendőrség nyomozást indított – videó

A kormány nem szeretné, ha az ellenzéki I. kerület beleszólna a helyi építkezésekbe, ezért új szabályokat hozott

A kormány nem szeretné, ha az ellenzéki I. kerület beleszólna a helyi építkezésekbe, ezért új szabályokat hozott