szerző:
MTI

Hétfőre megérkeztek a bérek a közoktatásban dolgozó pedagógusok számlájára - mondta el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megbízott vezetője az MTI kérdésére.

Marekné Pintér Aranka úgy fogalmazott: a napvilágot látott információkkal szemben csúszásról nincs szó, a Munka törvénykönyve minden hónap 10-ei határidőt szab, és ha ez a nap hétvégére esik, akkor kell az előtte való munkanapon megkapniuk az érintetteknek a béreket. Ettől eltérő rendelkezést közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény nem tartalmaz - rögzítette. Megjegyezte: a köztisztviselői törvény minden hónap 5-ét írja elő.

Kiemelte: a kincstárral megállapodást kötöttek arról, hogy közvetlenül utalja a béreket, és erre a Klik az anyagi fedezetet minden hónap utolsó munkanapjáig biztosítja. A kincstár pedig ezután minden hónap első munkanapján elindítja a bérek utalását. Ez most február 1-je, péntek volt, és hétfőre megérkeztek a számlára a bérek - fűzte hozzá.

Hozzátette: számára is érdekes volt hallani a csúszásról szóló híradásokat, és nem gondolta volna, hogy már 1-jén várják a béreket az érintettek. Marekné Pintér Aranka jelezte: a fent ismertetett módon történik majd a jövőben is a bérek kifizetése.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!