szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ENSZ Emberjogi Bizottsága élesen bírálta a magyar alaptörvény módosítását, az igazságszolgáltatás függetlenségére mért csapásnak minősítve a legutóbbi lépéseket.

Rupert Colville, a bizottság szóvivője pénteken Genfben kijelentette: A módosításokra az elvárható nyilvános vita nélkül került sor, azok tartalma pedig "mélyreható változásokat vonhat maga után a magyar nép emberi jogainak gyakorlása" szempontjából. A változtatások az igazságszolgáltatás függetlenségét, az alkotmánybíróság tekintélyét és magát a jogállamot fenyegetik - fogalmazott Colville, akit a francia hírügynökség idézett.

Az Európai Parlamenten belüli bajor CSU-képviselőcsoport elnöke, Markus Ferber pénteken kijelentette: Magyarország ismételten korlátozza az alapvető jogokat, és olyan alkotmánymódosításokat hajt végre, amelyek nem egyeztethetők össze az Európai Unió demokratikus jogértelmezésével. Ferber felszólította az Európai Bizottságot, vizsgálja meg, vajon az alkotmány módosítása összeegyeztethető-e az európai szabályokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A külföld is kiállt Navalnij mellett

A külföld is kiállt Navalnij mellett

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Újabb EU-szankciók várhatóak az oroszországi rendőri brutalitás miatt

Otthagyta a DK-t két óbudai politikusa

Otthagyta a DK-t két óbudai politikusa