szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor Facebook-oldaláról ma az is kiderült, a kormányfő milyen verssel jár locsolni. Az édesanyján kívül a nagymamáját, a feleségét és a négy lányát is meg szokta locsolni.

Miután vasárnap megnézhettük, milyen az Orbán-családnál a húsvéti készülődés, hétfőn az is kiderült a kormányfő Facebook-oldaláról, milyen locsolóverssel kedveskedik a nőknek a miniszterelnök. A kommentek alapján többen szívesen látták volna az otthonukban szavalni.

"Húsvét másodnapján mi jutott eszembe,
Locsoló üveget vettem a kezembe,
Elindultam véle piros tojást szedni,
Engedelmet kérek,
Szabad-e locsolni?"

A Blikk cikkéből az is kiderül, hogy a kormányfő ötéves kora óta mindig ugyanazt a verset mondja el ilyenkor, és ezzel locsolja meg az édesanyját is Székesfehérváron. Cserébe piros tojást kap, csokoládét, és cukrot.

Arra a kérdésre, melyik volt élete legemlékezetesebb húsvétja, a miniszterelnök azt mondta: "Amikor meglocsolhattam az első gyermekemet. Rasi (Orbán Ráhel – a szerk.) májusban született, már majdnem egyéves volt a rákövetkező esztendő húsvétján. Egy apának ennél szebb pillanata aligha lehet."

Vasárnap egy rövid videófelvételt és egy fotósorozatot tett közzé Orbán Viktor Facebook-oldalán családja húsvéti készülődéséről. Az egyik képről kiderül, hogy időnként előfordul, hogy a miniszterelnök cipőben lép fel a megterített konyhaasztalra (mint arra olvasóink közül többen felhívták a figyelmet, nem lényegtelen körülmény, hogy a miniszterelnök a fotó tanúsága szerint egy napilapon és nem közvetlenül az asztalterítőn lépdel), kezében különös módon egy adventi koszorúhoz megtévesztésig hasonlító tárgyat tartva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!