szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Centenáriumi programokon emlékeznek itthon az első világháború kirobbanására 2013 és 2020 között. Ezek előkészítésére, szervezésére és lebonyolítására összesen 1 milliárd forintot biztosítanak a költségvetésből – derül ki a pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

A legfeljebb egymilliárd forintos keretből fedeznék a centenáriumi programokat előkészítő programiroda költségeit is, valamint egyszeri eszközbeszerzésre 165 milliót költhetnének.  

A fel nem használt pénzt vissza kell fizetni a költségvetésbe. A szükséges átcsoportosítás felelőse a nemzetgazdasági miniszter, az elszámolásért valamint a visszatérítésért a közigazgatási és igazságügyi miniszter felel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!