szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

Az Emmi Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága elsőként ítélte el a Pride utáni verést a kormány részéről.

Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy Derdák Tibort, Orsós Jánost és társukat tegnap a Budapest Pride felvonulás után ismeretlenek bántalmaztak. Minden olyan esetet mélységesen elítélünk, amikor egy demonstráció résztvevőit bántalmazzák, függetlenül attól, hogy a  megmozdulással egyetértünk-e vagy sem - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága.

Bízunk benne, hogy a rendőrség mindent megtesz a tettesek kézre kerítéséért - írták.

Korábban egyöntetűen elítélték a Pride után történteket az ellenzéki pártok, amelyek közül több a kormány és a rendőrség határozottabb fellépését szorgalmazta. Kormányzati megszólalás ezidáig nem született az ügyben.

A rendőrség közölte: vizsgálja a történteket, illetve hogy történt-e közösség elleni erőszak. Ugyanakkor közleményükben siettek leszögezni: semmi sem támasztja alá, hogy itt bárkit is nagyon megvertek volna. A Pride után szolgálatot teljesítő rendőrök csak egy férfin láttak külsérelmi nyomot, azon is csak egy "halvány bőrpírt".

Derdák Tibor a hvg.hu-nak így beszélt a melegfevonulás utáni incdiensről: "A Bihari János utcanál értünk ki a Szent István körútra, ahol 20-30 fekete egynruhás férfi jött velünk szembe. A járdát teljesen elfoglalták, így kitérni sem tudtunk előlük. Volt nálunk egy pride-os zászló, így egyértelmű volt, milyen rendezvényen vettünk részt." A fekete ruhások kötekedni kezdtek. "Sz...á verünk titeketm cigány buzik" - kiabálták, s utána nekiestek a három férfinak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
444.hu: Háziorvosokat mozgósítanak, annyira kevés az orvos a nyíregyházi Jósa András Kórházban

444.hu: Háziorvosokat mozgósítanak, annyira kevés az orvos a nyíregyházi Jósa András Kórházban

Schanda: Még mindig vannak, akik a járványon nyerészkednek

Schanda: Még mindig vannak, akik a járványon nyerészkednek

Videón, ahogy a rendőrök sorra buktatják le a szabálytalan kamionosokat az M7-esen

Videón, ahogy a rendőrök sorra buktatják le a szabálytalan kamionosokat az M7-esen