szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc szerint a következő miniszterelnök Magyarországon Orbán Viktor vagy Mesterházy Attila lesz – hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában.

Bajnai Gordon elfogadta, hogy belőle nem lesz miniszterelnök – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Az MSZP és az Együtt–PM szövetség külön listán indul a választáson, az egyéni körzetekben 75 helyen az MSZP, 31 helyen a szövetség állít jelöltet, akiket közösen támogatnak. Ha megnyerik a választást, az lesz a miniszterelnök, amelyik párt listája több szavazatot kapott.

Gyurcsány Ferenc ebből levezetve kijelentette: Magyarország következő miniszterelnöke Orbán Viktor vagy Mesterházy Attila lesz.

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP és az Együtt–PM közötti megállapodás kudarc. A DK nem állapodott meg az MSZP-vel. A DK azt javasolta, hogy abban a 60-70 körzetben, ahol lehet esély legyőzni a fideszes jelöltet, a baloldali jelöltek lépjenek vissza egymás javára. Szerinte ha mindenhol indul MSZP-s vagy Együtt–PM-szövetséges és DK-s jelölt, egy helyet sem fognak nyerni. Azt nem tudta megmondani, hogy a választási együttműködésről miért nincs még aláírt megállapodás az MSZP és az Együtt–PM szövetség között.

Ennek kapcsán Szigetvári Viktor, az Együtt–PM társelnöke az InfoRádiónak azt mondta, egy héten belül aláírják a választási együttműködésről szóló megállapodást az MSZP-vel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!