szerző:
hvg.hu

Orbán Viktort csaknem egy órán keresztül faggatták a képviselők, a válaszaiból megtudhattuk, mindent meg lehet vele beszélni, ami rá tartozik, állami húsholding nem lesz, de jó lenne, ha minden gáztározó többségi magyar tulajdonban lenne. A nap mikrofonállványa Rogán Antal volt, és kiderült, a fideszes képviselők felfedezték maguknak Dopeman dalait.

1 2 3 4
Sorrend megfordítása

Búcsúkép: Orbán és Semjén kisvonattal játszanak

Az LMP-s Szabó Rebeka egy játékvonatot adott a miniszterelnöknek a felcsúti kisvasút miatt. Ezzal a képpel búcsúzunk mára.

©

Dopeman boldog a parlamenti sztárságtól

"Milyen jó, hogy vagyok? Rávilágítok a faszságra... Doncsev András államtitkár szerint azért jó a Fidesz felsőoktatási politikája, mert Karácsony Gergely egy obszcén, drogos popsztárral szövetkezik, akinek már a neve is kábítószerre utal. Tényleg ezt mondta" - írta boldogan Dopeman a Facebook.

Orbán egyszerű válasza: "jó"

Az MSZP-s Lukács Zoltán a miniszterelnök segítségét kérte: Tatabányán egy plázát építettek át 3 milliárdért kormányhivatallá, az átépítést pedig egy ciprusi offshore nyerte meg. A kérdése az, hogy kivizsgálják-e ezt az ügyet.

Orbán Viktor válaszában visszakérdezett: "mit kell nekem ebben az ügyben tennem?" A kérdés megismétlése után a kormányfő azt válaszolta: "Jó".

Vágó Orbánnál is bepróbálkozott a devizahiteles csomagjával

Nemcsak a napirend előtt, hanem Orbán Viktor előtt is az LMP devizahiteles mentőcsomagját reklámozta. A csomagot Róna Péter dolgozta ki, a részletekről bővebben itt olvashat.

A kormányfő túl sok szót nem fecsérelt Vágó Gáborra, mindössze annyit mondott, október 15-től életbe lép a kilakoltatási moratórium, és reméli azalatt meg tudják oldani ezt a problémát.

Orbán: a parlamentben hiteles cigány vezetők ülnek

A jobbikos Mirkóczki Ádám végre feltehette kérdését: „Kik Magyarország rejtett erőforrásai?” Az alig burkolt cigányozásában azt firtatta, Orbán májusban, a Cigányügyi Egyeztető Tanács ülésén beszélt arról, hogy a kormány rejtett erőforrásként, nem pedig problémaként tekint a cigányságra. A jobbikos politikus szerint a külföldön dolgozó magyarok sokkal inkább a rejtett erőforrások.

Orbán Viktor szerint azonban a társadalmi felzárkóztatási programok célzottjai nem kizárólag cigányok, hanem hátrányos helyzetűek. A miniszterelnök egyetért azzal, hogy ezek a programok nem elég sikeresek. Mint mondta, "mindenki rejtett erőforrása Magyarországnak, aki dolgozni szeretne, de nem jut munkához: legyen szó kismamákról, romákról, vagy nyugdíj előtt álló nőkről, férfiakról. A parlamentben olyan cigány vezetők ülnek, akik hitelesek" – mondta a miniszterelnök.

Orbán nem tartja elegánsnak, hogy a felzárkóztatási programokat és a külföldön dolgozók ügyét összemossa a képviselő. Szerinte nem elegáns úgy tenni, mintha a romák felennék a pénzt a külföldön dolgozó magyarok elől.

©

Orbán: minden gáztározó legyen magyar tulajdonban

Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában arról is beszélt, nemcsak a rezsicsökkentés fontos, hanem az eredmények megtartása is. Ezért a cél az, hogy minden gáztározó többségi magyar tulajdonban legyen.

Felhördült a Fidesz-frakció

Percekig nem tudott napirendre térni a Fidesz-frakció azután, hogy az ülést vezető Ujhelyi István azzal zárta az Orbán-Rogán csevegést, hogy "a többit majd a frakcióülésen". Többen azt is bekiabálták, szégyen, gyalázat.

Orbán: a szocialisták összefogtak az ellenfelekkel

Úgy tűnik, hogy a miniszterelnök nem beszélgetett eleget a héten a Fidesz-frakcióval, mivel Rogán Antal is megragadta az alkalmat, hogy kérdezzen Orbán Viktortól. A Tavares-jelentésről beszélt, arról, hogy bizonyos hírek szerint a magyar szocialista politikusok írták a jelentést.

Orbán szerint nem kevesebb történt, minthogy a szocialisták összefogtak Magyarország ellenfeleivel Magyarország ellen. "Aki egyszer hátat fordít a magyar embereknek, ne lepődjön meg, ha egyszer ők is hátat fordítanak neki" – mondta.

Rogán Antal pedig megkérte az MSZP-t, ne indítsák azokat a politikusaikat, akik részt vettek ebben.

Orbán: ami rám tartozik, azt meg lehet velem beszélni

Schiffer András a zuglói hangfelvétel ügyéről kérdezte Orbán Viktort. A hvg.hu megírta: egy internetre feltett hangfelvétel szerint húsz százalékot kellett visszaosztani az önkormányzattól elnyert épületfelújítások után a vállalkozóknak Zuglóban. A beszélgetésen Ferdinandy István zuglói alpolgármesternek panaszkodik egy vállalkozó, hogy a helyi vagyonkezelő vezetőjének visszaosztott pénz nagyjából annyi, amennyivel a munkákat elnyert céget, az időközben csődeljárás alá került HBF Építőipari Kft.-t megmenthetnék. A hangfelvétel kikerülése óta már mindenki mindenkit feljelentett. 

Az LMP frakcióvezetője arról is kérdezett, hogy Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármesterének ügye is olyan, amiről "Viktornak nem lehet beszélni". Schiffer szerint Zuglóban cserben hagyták a melósokat.

Minden visszaosztás törvénytelen, aki ilyenről tud, az tegyen feljelentést – válaszolta Orbán Viktor. Hozzátette: egyébként minden ügyet meg lehet vele beszélni, "ami rám tartozik". A zuglói esetre pedig azt mondta, a visszaosztó vállalkozó nálunk nem melós.

Orbán: ár alatt vettük meg az E.On gázüzletágát

A jobbikos Volner János az E.On vételárára kíváncsi, vagyis arra, miért fizettek a szakértői értékbecsléseknél 200 milliárddal többet. A kormány és a Magyar Villamos Művek ugyanis még akkor sem hajlandó részleteket elárulni a rekordösszegű ügyletről, ha azt egy országgyűlési képviselő kérdezi. Ezért többen, legutóbb épp ma az LMP vizsgálóbizottság felállítását tervezi.

Folyamatban lévő üzleti tárgyalásokról nem adunk ki információt, de utána igen – mondta Orbán Viktor. A kormányfő annyit elárult, hogy nagy nemzetközi könyvvizsgáló cégektől kértek tanácsot, amelyek adtak egy árat, és a megállapított ár alatt vették meg a vagyont.

©
1 2 3 4

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Miért mindig ugyanazt a márkát vásároljuk?

Miért mindig ugyanazt a márkát vásároljuk?

Meghalt a Celtic Glasgow BEK-győztes csapatkapitánya

Meghalt a Celtic Glasgow BEK-győztes csapatkapitánya

Összevertek egy cseh képviselőt egy borkóstolón

Összevertek egy cseh képviselőt egy borkóstolón

Videó: Már nem is kéri a Tesla autója, hogy néha fogjuk a kormányt

Videó: Már nem is kéri a Tesla autója, hogy néha fogjuk a kormányt

Három hónap alatt megduplázódott a kórházak adóssága

Három hónap alatt megduplázódott a kórházak adóssága

Horogkereszt a belgrádi magyar nagykövetség bejáratánál

Horogkereszt a belgrádi magyar nagykövetség bejáratánál