szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 35 esztendős osztrák férfira akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság. A Szegedi Törvényszék tárgyalja az ügyet.

A Szegedi Törvényszék ma kezdi tárgyalni annak az osztrák férfinak az ügyét, aki a vád szerint 2012. október 11-én a Csongrád megyei Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre rendőrjárőrt.

Az ügyészség Thomas Robert B.-t - aki többször volt már büntetve - hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja.

A 35 esztendős férfira akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

Az ügyben a keddi mellett október 31-ig még három tárgyalási napot tűzött ki a törvényszék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!