szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Juhász Péter, a Milla vezetője közölte: felajánlotta a lemondását az őt az Együtt 2014 elnökségébe delegáló Együtt Egymillióan Platformnak, és biztosan nem fog egy listán szerepelni Mesterházyval és Gyurcsánnyal. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke eközben arról beszélt: nincs még végleges döntés Juhász Péter lépésével kapcsolatban, és cáfolta, hogy eldőlt volna, a Juhász Péter vezette Milla Platform kilép az Együtt-PM Szövetségből.

"Nem állhat elő olyan helyzet, hogy egy olyan listán szerepeljek, amelyet Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltként vezet, vagy amelyen Gyurcsány Ferenc helyet kap" – közölte csütörtökön Juhász Péter, a Milla Platform vezetője. Előzőleg a Cink.hu arról írt, hogy a Milla minden bizonnyal kilép az Együtt-PM szövetségből.

Juhász Péter közleményében emlékeztet: az Együtt-PM Szövetség szerdán újabb megállapodást kötött az MSZP-vel a választási együttműködésről. "Miközben a demokratikus ellenzék pártjainak összefogása szerintem is elkerülhetetlen és támogatnám, azonban a kirajzolódó konstrukció számomra nem vállalható. Meggyőződésem szerint, egy ilyen megoldás nem növeli a kormányváltás és a korszakváltás esélyét" – teszi hozzá.

Minden további kérdésben az Együtt 2014 elnökségébe engem delegáló Együtt Egymillióan Platform dönthet, amelynek ma felajánlottam lemondásomat – közölte a politikus.

Eközben Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke sajtótájékoztatón azt mondta: nincs még végleges döntés arról, hogy mit lép Juhász Péter. Hangsúlyozva: ez a döntés azért sem születhetett meg, mert még nem állapodtak meg a Demokratikus Koalícióval a közös listáról.

Szigetvári Viktor utalt rá, hogy Juhász Péter már korábban világossá tette, nem fog egy listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel. Szigetvári ugyanakkor azt mondta: nem tudja megmondani, mi következik ebből (azaz ebben az esetben lehetséges-e, hogy Juhász Péter megtartja egyéni választókerületét).

Cáfolta, hogy eldőlt volna, a Juhász Péter vezette Milla Platform kilép az Együtt-PM Szövetségből. Azt viszont megerősítette, hogy Juhász Péter a további politikai karrierjéről szóló döntést megvitatja a Millával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Életfogytiglani fegyházat kér az ügyészség Szilágyi István fiának

Életfogytiglani fegyházat kér az ügyészség Szilágyi István fiának

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

Alig egy hónappal a kirúgása után, új helyen folytatja az M4 Sport riportere

Alig egy hónappal a kirúgása után, új helyen folytatja az M4 Sport riportere