szerző:
MTI / hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Változott a kormánytagok anyagi helyzete a tavalyi évhez képest. Németh Lászlóné megvált 13 éves autójától, többen jelentősen csökkentették a tartozásaikat, Pintér Sándornak pedig a megtakarításai csökkentek, viszont tavalyhoz képest 310 millió forinttal többel tartoznak neki.

Továbbra is őrzi 1995-ben örökölt Wartburg gépkocsiját a belügyminiszter, akinek több mint egy milliárd forinttal tartoznak. Németh Lászlóné viszont megvált az öreg kisautójától.

A parlament honlapján szombat hajnalban jelentek meg a képviselők, kormánytagok vagyonnyilatkozatai a törvény által előírt határidőre. Arról, hogy a képviselői fizetési toplistát sokáig vezető Gyurcsány Ferencet hogyan előzte meg a zuglói fideszes polgármester, Papcsák Ferenc, itt olvashat; a miniszterelnök újabb felcsúti házvásárlásáról pedig itt

Milliárdos tartozás, gazdagodó Némethné

Pintér Sándornak még mindig nem fizették a cégei eladásából származó 2013-ban esedékes 500 millió forintos vételár-részletet. A belügyminiszternek ugyanakkor családi, baráti kölcsön címén a korábbi 300 millió helyett már 610 millió forintos pénzkövetelése áll fenn. Így összesen több mint egy milliárddal tartoznak neki.

Sokan és sokkal tartoznak neki
©

A belügyminiszter is érdekelt a földbizniszben. Idén további ingatlanokkal gyarapodott: több mint százezer négyzetméternyi szántót, legelőt és erdőt Pásztóban és Szurdokpükiben. A korábbi években is voltak mér szántói, legelői. Drasztikusan csökkentek ugyanakkor Pintér feleségével közös megtakarításai: forintban összesen a tavalyi 380 millió forint helyett 67,5 millióval rendelkezik, amerikai dollárban befektetett tőkéje 1,2 millióról 761 ezerre csökkent, egyedül 760 ezres euró megtakarítása nem tér el jelentősen az előző évitől.   

Németh Lászlóné nem szerzett új, vagy adott el régi ingatlant, így továbbra is három fővárosi lakásban és egy surány-pócsmegyeri üdülőben van résztulajdona. A nemzeti fejlesztési miniszter ugyanakkor eladta több mint tízéves Toyota Yarisát.

Vagyonnyilatkozatából kiderül továbbá, hogy egy befektetésének értéke ezer euróval 15 ezer euróra, míg önkéntes magánnyugdíj-pénztári számlájának egyenlege 2,6 millió forinttal 18,6 millió forintra emelkedett. Megszűnt ugyanakkor a tavaly még 39 ezer svájci frankos lakáshitele és már csak a hitelkártyáján tartozik 120 ezer forinttal. Emellett idén is feltüntette arany ékszereit és ezüst tárgyait a nyilatkozatában.

Újságot író tárcavezető, szegényedő külügyminiszter

Semjén Zsoltnak megszűnt a tavalyi félmillió forintos pénzintézeti számlakövetelése, így semmilyen ingósággal, megtakarítással, vagy tartozással nem rendelkezik. Navracsics Tibornak sincs megtakarítás, és egymillió forinttal 8 millió forintra csökkent pénzintézetekkel szembeni tartozása. Navracsics állami jövedelme mellett havi 25 ezer forintot könyvelhet el a Heti Válasznak való cikkírásból.

Miniszter és újságíró
©

Jól takarékoskodott viszont Balog Zoltán. Az emberierőforrás-miniszternek 7 millió forint és 56 ezer euró megtakarítása van, ez 2 millióval, illetve 3 ezerrel több a tavalyi összegnél. Varga Mihály csökkentette jelzáloghitelét. A nemzetgazdasági miniszter 1,3 millió forintos életbiztosítása mellett megtartotta 1,5 millió forint értékű államkötvényét, 10 millió forintos jelzáloghitele pedig 8,3 millió forintra csökkent. 

Hende Csabának a főváros II. kerületi 220 négyzetméteres lakása mellett szülővárosában, Szombathelyen is van egy 130 négyzetméteres lakása, eladta ugyanakkor a vaskeresztesi szőlőjét. 9 millió forintos számlakövetelése pedig 13,2 millió forintra emelkedett.

Martonyi Jánosnak tartozása nincs, értékpapírokban továbbra is 125 millió forintos megtakarítása van, takarékbankban elhelyezett megtakarítása azonban ötmillióval, 40 millióra csökkent, viszont keletkezett 8 millió forint egyéb pénzintézeti követelése.   

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Orbán vagyonnyilatkozata: Felcsúton vett házat tavaly

Felcsúton vásárolt ingatlant tavaly Orbán Viktor miniszterelnök, akinek a pénteken közzétett vagyonnyilatkozatából az is kiderült, hogy csökkent a jelzáloghitelének még fennmaradó része, és hogy tavaly már nem volt bevétele könyvkiadásból.

hvg.hu Itthon

Vagyonnyilatkozatok: Papcsáknak jobban megy, mint Gyurcsánynak

Az Országgyűlés hivatala szombatra virradó éjjel tette közzé a képviselők legfrissebb, a 2013. december 31-i állapotot tükröző vagyonbevallását. Ezek alapján valószínűleg már Papcsák Ferenc a leggazdagabb képviselő, tavaly jóval többet keresett, mint Gyurcsány Ferenc. Állampapírba az ismert politikusok közül Varga Mihály gazdasági miniszter és a szocialista Puch László fektetett, az ellenzéki pártvezérek viszont látszólag szerényen élnek.

Mészáros Lőrinc üzlettársa már ki is szállt a Mátrai Erőműből

Mészáros Lőrinc üzlettársa már ki is szállt a Mátrai Erőműből

Hirtelen kirúgták a Grammy-akadémia elnökét – tíz nap múlva díjátadó

Hirtelen kirúgták a Grammy-akadémia elnökét – tíz nap múlva díjátadó

60 milliárd forintot költött egy cégre az Apple, csak még azt nem tudni, miért

60 milliárd forintot költött egy cégre az Apple, csak még azt nem tudni, miért

Olcsóbb lehet a Huawei új összehajtható telefonja a Mate X-nél

Olcsóbb lehet a Huawei új összehajtható telefonja a Mate X-nél

Harry herceg megihletett egy utcai művészt

Harry herceg megihletett egy utcai művészt

Budapest új főkertésze tájépítészként nem öt, hanem ötven évre tervezne

Budapest új főkertésze tájépítészként nem öt, hanem ötven évre tervezne