szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tétényi Éva nyílt levélben kérte a Jobbikot tervezett esztergomi fórumuk helyszínének megváltoztatására.

„Bár az épületben évtizedek óta közösségi rendezvények zajlanak, és annak mindenkori vezetője jogosult bármilyen eseményre a helyszínt bérbe adni, azonban sok polgár érzékenységét mégis sérti a helyszín megválasztása” – írta Tétényi Éva Vona Gábornak. Esztergom polgármestere azután írta meg a levelet, hogy a múlt héten többen tiltakoztak, amiért a Jobbik a város volt zsinagógájából átalakított közösségi házába szervezett lakossági fórumot.

Tétényi Éva akkor arra hivatkozott, hogy polgármesterként nincs hatásköre a művelődési ház programjára, arról legfeljebb a Fideszes többségű városi közgyűlés dönthet. Mostani levelében Tétényi Éva úgy fogalmaz: „a nemzeti ügyek társadalmi elfogadottságához elengedhetetlen, hogy magas erkölcsiséggel, hitelességgel és elkötelezettséggel, a vallási értékek és kegyelet tiszteletben tartásával, a legteljesebb nyitottsággal működjünk együtt. Miután intézkedési jogköröm nincs, ezért ezúton kérem, hogy embertársaink érzéseit tartsák tiszteletben”.
 
Esztergom első embere,  ezért „a tisztességes, emberi, európai normáknak megfelelő, mások érzékenységét nem sértő kampány lefolytatása érdekében” arra kéri Vona Gábort, módosítson rendezvényük helyszínén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jóval ellenállóbb az indiai köles a klímaváltozással szemben, mint a búza

Jóval ellenállóbb az indiai köles a klímaváltozással szemben, mint a búza

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél