szerző:
Csikász Brigitta

Mintegy másfél hónappal Welsz Tamás halála után élettársa, Horthy Andrea "elunva a minden alapot nélkülöző híreszteléseket", levélben tudatta a hvg.hu-val, mit gondol az ügyről. Cáfolta azt is, hogy kisemmizheti vagyonából párja kislányát.

„Kezd egy kicsit elharapózni a rémhírkeltés a sajtóban. Nagyon nem akartam belemenni egy nyilvános adok-kapokba, de nem nagyon hagynak más lehetőséget, bár a születőfélben lévő könyv érdekeit nem ez szolgálja” – ezt írta a hvg.hu-nak küldött levelében Welsz Tamás barátnője, Horthy Andrea, felfedve, hogy hamarosan teljes részletességgel a nyilvánosság elé tárja, miként élt mintegy másfél hónapja meghalt párja.

Welsz Tamás a Simon Gábor-ügy érintettje volt: az adócsalással és magánokirat-hamisítással gyanúsított volt szocialista politikusnak állítólag ő szerezte azt a bissau-guineai útlevelet, amellyel a MagNet Bank Andrássy úti fiókjában számlát nyitottak és elhelyeztek rajta 75 millió forintot. (A hvg.hu ezzel szemben már korábban arról értesült, hogy a vállalkozónál nem találták meg az útlevelet, és az ügyészség sem tudta bemutatni a kérdéses úti okmányt, mert, mint ahogy Simon védője, Nagy István elmondta, nem volt ilyen.

A panamai ügy
Welsz Tamás És Horthy Andrea üzleti vitában állt a nő volt férjével és annak üzlettársával. Emiatt lettek mindketten csalással és közokirat-hamisítással meggyanúsítva Panamában, illetve adtak ki ellenük Interpol-körözést – írtuk meg korábban.

Szárnyra kapó városi legendák

Welsz Tamás a nála lévő iratok átadása után lett rosszul az őt szállító rendőrautóban, majd elhunyt. Halálának körülményei máig tisztázatlanok, az is, hogy afrikai méreggel lett-e öngyilkos, és hogy mi motiválhatta tettét. Horthy Andrea cáfolta, hogy afrikai méregből tartott volna otthon magának és élettársának egy adaggal, és hogy magánéleti vagy anyagi gondok miatt vetett volna véget a párja az életének.

A nő felháborodott azon is, hogy ő ki akarná semmizni Welsz Tamás lányát. „Az ex a váláskor – 2009-ben – 70 millió forint értékben kapott végkielégítést” – írta a szerkesztőségünknek megküldött levelében. „Ebből az összegből 45 millió volt csak a ház, amit utána még fel is kellett újítanunk neki. Mellé kapott egy csinos, új Mercedest és 15 milliónyi készpénzt. Az Adrián horgonyzó Azimut jachtot adtuk el, hogy tisztességesen ki legyen fizetve."

Welsz Tamás rendesen fizette a gyermektartást is. Az élettárs szerint ez havi fix százezer forint volt, úgy, hogy a kislány minden hónapban két hetet töltött náluk. Emellett a gyerek ruháit és különóráit is ők fizették. Hozzátette: párja halála után a gyermeket illeti meg az összes érdi ingatlan, rengeteg ingóság és a két Logodi utcai lakás ráeső része. „Az ingóságok nagy részét – a hagyatéki eljárást meg sem várva, abszolút törvénytelenül – elkezdték a hozzátartozók kiárulni. Beleértve a sajtóban is megjelent Simon Gábor-féle Alteát is.” Mindezt azért is hangsúlyozta az asszony, mert április végén a Blikkben megjelent, hogy a vagyon egy offshore cég révén az élettárs kezében van, így Welsz lányát kisemmizhetik az örökségből.

Alap nélküli híresztelésekkel vagdalkoznak

„Ami engem illet – folytatta Horthy Andrea –, azok a cégeim és a saját nevemen lévő gépjárművek, melyeket eddig nem kaptam meg.” A nő célzott arra, hogy nem volt választása, arra kényszerült Welsz édesapja miatt, hogy érdi otthonukból kiköltözzön. Állította, „készpénz sem Érden, sem a Logodi utcában nem volt és ezt a család is pontosan tudta. Csupán a sajtóban megjelent, minden alapot nélkülöző híreszteléseket alapul véve vagdalkoznak. Az összes készpénzt, ami nálunk volt (40 ezer dollár), azt Tamás – a halála előtti egy hónapban – két részletben helyezte el a szomszédban lakó papánál megőrzésre” – írta, hozzátéve, hogy „mérhetetlenül méltatlan, amit Tamás nevével csinálnak”.

Horthy Andrea nem értette azt sem, hogy miért baj, hogy a korábban párja által vezetett Charity March Kft. ügyvezetője lett. „A tulajdoni viszonyokat évek óta jól ismerő ügyvéd megcsinálja az ügyvezetés módosítását, hogy a cég jogszerű működését biztosítani tudják. A vezetőváltást a Blikk írta meg május 2-án, megjegyezve, hogy „mivel a korlátolt felelősségű társaságok esetében az ügyvezető felel a cég működéséért, és ő rendelkezik annak vagyonával is, Horthy Andrea ezzel a lépéssel megszerezte az ellenőrzést a vitatott Welsz-vagyon felett”. Azt nem említették meg, hogy Welsz mellett Horthy Andrea 2013-ig tulajdonos volt a cégben. Tavaly októberben lépett helyükre a Cavalli nevű, Seychelle-szigeteken bejegyzett társaság, amelynek kézbesítési megbízottja ugyanaz a személy maradt, mint aki korábban is volt.

Ezzel kapcsolatban jegyezte meg Horthy Andrea, hogy nem igaz a Magyar Nemzet keddi cikkének több állítása sem. "Soha nem nyilatkoztam, főleg nem olyat, hogy az enyém a Charity March tulajdonosa, a Cavalli. Az újságírót egy baráti beszélgetés során arra kértem, nézze vissza Tamás összes nyilatkozatát november óta. Konzekvensen állította, hogy nem övé a Cavalli, annak csupán az ügyvezetője. A Charity tulajdonában csupán a vagyon mintegy 5 százaléka van. A gyermeket illető ingatlanvagyon és ingóság nem a Charity March-é!

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Itthon

Mégsem törtek be Welsz irodájába, széf sem volt benne

Rendőrségi információink szerint nem törtek be Welsz Tamás irodájába, és ott nem is volt semmilyen széf. Korábban a Blikk arról írt, hogy egy héttel ezelőtt kipakolták a Nemzeti Nyomozó Iroda által lepecsételt irodát.

Cs. B. Itthon

Welsz-ügy: A rendőrség még nem tudja, amit a Blikk már igen

A hvg.hu rendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy még el sem készült az intézkedés közben meghalt Welsz Tamás ügyében a toxikológiai vizsgálat eredménye, miközben a sajtóban hétvégén megjelent, hogy mennyire rendkívül veszélyes méreggel végzett magával.

hvg.hu Itthon

Kisemmizhetik Welsz családját a mesés örökségből

Luxusautók, jacht, telkek, lakások – sok vagyontárgy után maradt a gyanús körülmények között, váratlanul elhunyt Welsz Tamás után. Az örökségre a Blikk szerint Welsz családja és élettársa is igényt tart. A vagyont birtokló offshore cég állítólag az élettárs kezében van, azon túl pedig nincs más, amit a hétéves kislány megörökölhetne.

Cs. B. Itthon

Welsz egy "kaméleon volt", de Öszödhöz nincs köze

Welsz Tamás nem hangmérnökösködött az öszödi beszéd elhangzásakor az MSZP frakcióülésén – tudta meg a hvg.hu nemzetbiztonsági forrásokból, így nem is lehetett felelős a miniszterelnöki beszéd kiszivárogtatásában. Welsz ugyanakkor ismerőseinek "menőzött" azzal, hogy jelen volt az öszödi ülésen. Értesülések szerint ott lehetett, de csak nézőként, és nem úgy, mint aki ott dolgozott.

Csikász Brigitta Itthon

Semmit nem kellett Welsznek a négymilliárdos adóteherből befizetnie

Az APEH által feltárt adóhiány és kapcsolódó büntetések négymilliárdra rúgó összege nullára olvadt az adóhatóság önrevíziója, valamint a Fővárosi Bíróság ítélete nyomán – derül ki annak a nagyjából két évvel ezelőtt lezárt ügynek a dokumentumaiból, melynek főszereplője Welsz Tamás, a Simon-ügy érintettje. A hvg.hu közben egy Welsz-közeli forrásból úgy értesült, hogy Simon Gábor volt szocialista politikusnak mégsem volt bissau-guineai útlevele, Welsz említést sem tett erről a vallomásában, a számlát viszont az egykori MSZP-s kérésére nyitotta meg a MagNet Bankban.

Megcsinálta a Facebook a készüléket, amellyel "bekamerázza" a televíziónkat

Megcsinálta a Facebook a készüléket, amellyel "bekamerázza" a televíziónkat

Külföldről is figyelik az Orbán-család IT-terjeszkedését, ami a választásra is hatással lehet

Külföldről is figyelik az Orbán-család IT-terjeszkedését, ami a választásra is hatással lehet

Törött lábbal és csuklóval vonszolta magát a földön napokig egy túrázó

Törött lábbal és csuklóval vonszolta magát a földön napokig egy túrázó

A Belügyminisztérium sem vizsgálódik a Microsoft-botrányban

A Belügyminisztérium sem vizsgálódik a Microsoft-botrányban

Radar 360: A nap, amikor az USA Iránt nevezte meg a szaúdi támadás elkövetőjének

Radar 360: A nap, amikor az USA Iránt nevezte meg a szaúdi támadás elkövetőjének

Hiába isszuk drágán a kávét, a termelők olyan keveset keresnek, hogy inkább menekülnek

Hiába isszuk drágán a kávét, a termelők olyan keveset keresnek, hogy inkább menekülnek