szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere a Facebookon jelentette be, hogy fegyveres mezőőrséget szervez a falujában a Vidékfejelsztési Minisztérium által nyújtott támogatásból.

Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója, valamint Ásotthalom polgármestere a Facebook-oldalára azt írta, kihasználva, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium  közel a duplájára emelte a mezőőrök foglalkoztatásához az önkormányzatoknak nyújtott állami hozzájárulás mértékét, fegyveres mezőőrséget kívánnak felállítani Ásotthalmon.

A Facebook-bejegyzés szerint az ásotthalmi fegyveres mezőrsáég terepjárós és lovas egyésgekből állna, ezekkel a falu külterületének, a tanyavilágnak a biztonságát akarják növelni, "védve az ásotthalmi tanyákat, termőföldeket és minden értékünket".

A bejegyzéshez Toroczkai egy hozzászólást is fűzött, melyben azt írta: "Egyúttal távol tartjuk a közösségromboló elemeket..." Egy kommentelőnek, aki a határmenti falu környékén előforduló migránsokkal és határsértőkkel kapcoslatban tett fel kérdést, Toroczkai azt válaszolta: "ha migránst látunk, hívjuk a határőrőöket, ők pedig begyűjtik őket".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Szentségtörés Samantha nélkül forgatni a Szex és New Yorkot

Feltűnő volt a Jaguar egy tréleren Nagykerekinél, és lopott is

Feltűnő volt a Jaguar egy tréleren Nagykerekinél, és lopott is

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i