szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rövid, de kedves választ adott Kulka Jánosnak Orbán Viktor, amiből kitűnt, hogy tiszteli a színészt, de válaszolni nem akar a Kerényi Imre nyilatkozatával kapcsolatos kérdésekre.

Szűk szavú, ám kedves levélben válaszolt Kulka János kérdéseire Orbán Viktor miniszterelnök – mondta el a címzett a Klubrádió Ötös című műsorában csütörtökön.

A levél gyakorlatilag annyiból állt, "hogy megköszönte az észrevételeimet, és sok erőt és sikert kívánt" – idézte fel a Nemzeti Színház volt színésze.

"Azt sajnálom, hogy arra a 3-4 kérdésre nem érkezett válasz, de lehet, hogy ez 'a köszönöm az észrevételeit' azt jelenti, hogy valami történni is fog" – jegyezte meg Kulka a műsorban.

Kulka János
©

Mint arról beszámoltunk, május végén a színész nyílt levelet írt Orbán Viktornak Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott buzilobbis nyilatkozata ügyében. Kulka azt szerette volna tudni, meddig mehet el Orbán Viktor személyes megbízottja mások nyílt megbélyegzésében, mennyiben ért egyet Orbán Kerényi kijelentéseivel, és milyen lépéseket tervez annak érdekében, hogy Magyarországon a közbeszédet a miniszterelnököt képviselő közszereplők ne csúfíthassák el.

Kerényi Imre az Újszínház Keresztény Színházi Fesztiválján rendezett beszélgetésen azt mondta, a színházakat meg kell szabadítani a dramaturgok és kritikusok hipnózisától. Egy új úton kell elindulni, fel kell venni a harcot. "Ez egy nagyon nagy harc. Ez a buzilobbi tulajdonképpen. Ez az egész nemzetközi opera- és filmvilágot átszövi. Fel kell ismerni a helyzetet, fel kell venni a harcot. Ez ellen előadások sorát kell létrehozni, de főleg iskolákat." Nyilatkozatával nagy tiltakozást váltott ki szakmai és nem szakmai szereplőkből egyaránt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rácz Zsófia: Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell

Rácz Zsófia: Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

Milliós tételben árulják az Astrazeneca vakcináját kormányoknak a feketepiacon

Milliós tételben árulják az Astrazeneca vakcináját kormányoknak a feketepiacon