szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lemondott az MSZP-ben kerületi elnöki posztjáról, és polgármesterjelöltként sem indul az őszi önkormányzati választáson Hunvald György a Kúria keddi ítélete miatt – közölték kedden délután a szocialista párttól.

A Kúria másfél évről egy évre enyhítette kedden Hunvald György börtönbüntetését, de hivatali visszaélés bűntettében bűnösnek mondták ki.

Hunvald György büntetését az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben enyhítették egy évre kedden. Erzsébetváros egykori MSZP-s polgármesterének ügyében a Kúria hatásköre az első- és a másodfokon hozott eltérő döntések felülvizsgálatára terjedt ki. A politikus korábban körülbelül két és fél évet töltött előzetesben, többet, mint amilyen hosszú szabadságvesztésre ítélték.

Az MSZP-től kedden délután rövid közleményt adtak ki. Ebben emlékeztettek, hogy kedden jogerősen elítélték Hunvald Györgyöt. Bár a kerületi MSZP-szervezet politikailag rehabilitálta őt azzal, hogy elnökké választotta, mégis úgy döntött: nem szeretne terhére lenni a társadalmi nyitást végrehajtó MSZP-nek. Ezért Hunvald György lemondott kerületi elnöki pozíciójáról és bejelentette, hogy polgármesterjelöltként sem indul az őszi önkormányzati választáson – zárul a közlemény.

A hvg.hu-nak korábban nyilatkozó szocialista politikusok a Kúria ítéletétől tették függővé Hunvald György sorsát a pártban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

Kitartó titkolózás: huszonharmadszor söpörte le a Fidesz az aktanyilvánosságot

Kitartó titkolózás: huszonharmadszor söpörte le a Fidesz az aktanyilvánosságot

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén