szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szocialista Burány Sándor biztos benne, hogy Falus Ferenc volt tiszti főorvos jobb főpolgármester lesz Tarlós Istvánnál, hiszen utóbbi "Orbán Viktor egyik lakája".

A szocialista Burány Sándor jó főpolgármester-jelöltnek tartja Falus Ferenc volt tiszti főorvost. Az országgyűlési képviselő erről kérdésre válaszolva beszélt más témában tartott keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Hétfőn jelentették be, hogy elkészült az MSZP, az Együtt-PM szövetség és a Demokratikus Koalíció megállapodástervezete az őszi budapesti választásokra, és 24 órán belül döntenek róla a pártok vezetői testületei. A részleteket várhatóan szerdán hozzák nyilvánosságra. A pártok képviselői a részletekről nem beszéltek, de egybehangzó sajtóhírek szerint Falus Ferenc lehet a közös főpolgármester-jelölt.

Burány Sándor a személyes véleményét firtató kérdésre azt mondta, nincsenek pontos információi a pártok közötti tárgyalásokról, de Falus Ferencet jó jelöltnek tartja. "Egy jó szakember, aki eddigi szakmai pályafutásában már bizonyított" – fogalmazott.

Mint mondta, biztos benne, hogy a volt tiszti főorvos jobb főpolgármester lesz Tarlós Istvánnál. Indoklásként elmondta, hogy Tarlós Istvánnak kétségtelenül van városvezetői múltja, de van jelene is, amelyben nem a városvezető dominál, hanem az, hogy ő "Orbán Viktor egyik lakája". Tarlós István a miniszterelnök érdekeit képviseli a fővárosiakkal szemben – értékelte.

A nap folyamán ülésezik a MSZP budapesti párttanácsa, amely dönthet arról, hogy elfogadja-e a megállapodástervezetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törvény tiltja majd Franciaországban, hogy a divatcégek megsemmisítsék az eladatlan termékeket

Törvény tiltja majd Franciaországban, hogy a divatcégek megsemmisítsék az eladatlan termékeket

Kevés szabálytalanságot találtak az újranyitott boltoknál

Kevés szabálytalanságot találtak az újranyitott boltoknál

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét

Visszavonják a CEU-t elüldöző törvény egy részét