szerző:
MLF
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A volt tisztifőorvost indítaná az Együtt-PM és a DK Tarlós István ellen októberben. Értesüléseink szerint Falus Ferenc jelölését az MSZP is elfogadja, az orvos korábban tagja volt a pártnak.

Falus Ferencet szeretné a baloldali ellenzék főpolgármester-jelöltjének az MSZP-vel hétfőn hosszan egyeztető Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM – értesült a hvg.hu (Cikkünk megjelenése előtt szintén Falus jelöléséről írt a Magyar Nemzet online kiadása és az Index is). Keressük a pártok szóvivőit, hogy az értesülésünket megerősítsék.

"Nem lenne tisztességes, ha most kommentálnánk ezt az értesülést" – mondta a hvg.hu-nak Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője. Mint mondta, a három párt megállapodását a pártoknak egyenként is jóvá kell hagyniuk, a DK például kedden tart elnökségi ülést, ahol a fővárosi választási együttműködés és a főpolgármester-jelölés lesz a téma, addig nem nyilatkoznak az ügyben. Az Együtt-PM sajtóosztályán későbbre ígértek választ, a budapesti MSZP vezetőjét, Kunhalmi Ágnest egyelőre nem tudtuk elérni. Viszont az MSZP egyik fővárosi prominense a hvg.hu-nak - név nélkül ugyan, de - megerősítette az értesülésünket, mint mondta, a jelölt számukra is elfogadható, hiszen korábban Falus a párt tagja volt. Úgy tudjuk, Falus nevét először az Együtthöz közel álló értelmiségiek dobták be.

Az önkormányzati választásokat október 12-én tartják, az ellenzéki pártok már hetek óta keresik a közös, mindhárom párt által támogatható főpolgármester-jelöltet.

Falus Ferenc
©

Az MSZP hivatalosan a párt fővárosi frakcióvezetőjét, Horváth Csabát tekintette a szocialisták jelöltjének, de többször hangsúlyozták, készek engedni, ha sikerül egy olyan jelöltet találni, aki mindhárom pártnak megfelel. Horváth vasárnap azt mondta, a héten készül egy közvélemény-kutatás, hogy megnézzék, ki a legnépszerűbb jelölt, majd hétfőn az Origónak azt nyilatkozta, hogy mindhárom párt indíthatna jelöltet, majd a választások előtt beállnának a legnépszerűbb mögé – azaz a többi jelölt visszaléphetne.

Falus Ferenc orvos, 2010 előtt az ÁNTSZ-t vezette. Eddig többek között Alföldi Róbert, Balázsovits Lajos és Kulka János színészek, Karácsony Gergely Együtt-PM társelnök, Magyar György és Bárándy Péter ügyvédek neve merült fel. Múlt héten megszólalt a volt SZDSZ-es főpolgármester, Demszky Gábor is, aki Bokros Lajos volt pénzügyminisztert javasolta.

Az ellenzéki egyeztetések után hétfőn Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke azt mondta: az eddig elkészült megállapodástervezet rendezi a kerületi kérdéseket és a főpolgármester-jelölt személyének kérdését. Utóbbiról mindössze annyit mondott: jó esély van arra, hogy Tarlós István főpolgármester méltó ellenfelet kap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Betiltja a Facebookot Salamon-szigetek kormánya

Betiltja a Facebookot Salamon-szigetek kormánya

Meghalt a jeges vödrös kihívás egyik központi figurája

Meghalt a jeges vödrös kihívás egyik központi figurája

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött

Koronavírus: 117 halott, 3929 új fertőzött