szerző:
Cs. B.
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Senkinek nem beszéltem arról, hogy milyen helyzetben vagyok látható a fotón – reagált Pásztor Albert, több ellenzéki párt által is támogatott miskolci független polgármesterjelölt a helyi Fidesz–KDNP közleményére, melyben az áll, hogy félmeztelenül két lánnyal örökítették meg a fényképen. Szerintük Pásztor erről a Klubrádióban beszélt. Pásztor most már sejti, akkor kiknél lehetnek a felvételek.

A Fidesz–KDNP csütörtök délután sajtóközleményt adott ki, melyben az állt, hogy "az egyik budapesti rádióban" az MSZP miskolci polgármesterjelöltje "ma éppen töredelmesen azt vallotta be", hogy miskolci rendőrkapitányként volt már olyan helyzetben, amikor félmeztelenül fotózták két örömlánnyal az ölében.

Mint ahogy Soós Attila, a Fidesz–KDNP közgyűlési képviselőcsoportjának szóvivője egy sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet, mindez még abban az időben történt, amikor Pásztor a város rendőrkapitányságát vezette. Soós ezért a rendőrkapitányi eskü szövegére hivatkozva (miszerint a rendőr szolgálatban és szolgálaton kívül is példamutatóan viselkedik) azt a kérdést intézte a nyugalmazott rendőr főkapitányhoz, hogy a legénybúcsún készült fotónak fegyelmi következményei, illetve, hogy mi derülhet még ki róla, ha a zsaroló ténylegesen megszólal.

Minderre Pásztor Albert – mint a hvg.hu-nak megjegyezte – többet annál nem kívánt reagálni, minthogy úgy tűnik, kiderült, kiknél lehetnek a fotók, amelyet az ő kompromittálásához, kínos helyzetbe hozásához fel akarnak használni.

Csütörtök délelőtt írta meg a hvg.hu, hogy Pásztor Albert számít arra, hogy a legénybúcsún ledér hölgyek társaságában róla készült készült fotók napvilágra kerülnek. Elmondta, tudja, milyen fotókról van szó, csak egy alkalom jöhet szóba, ami néhány évvel ezelőtt volt. A fényképek neki nincsenek meg – tette hozzá.

A hvg.hu-nak beszámolt arról, személyesen kereste meg másfél hete valaki, aki elmondta, milyen kompromittáló fényképekről van tudomása, és jelezte, nemsokára az ügyvédjével jelenik majd meg. Miután ez elmaradt, a polgármesterjelölt úgy gondolta, elébe megy a dolgoknak, és ő maga hozza nyilvánosságra, hogy most mivel próbálják kínos helyzetbe hozni.

Pásztor múlt kedden jelentette be, hogy összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat az indulásához. A politikus függetlenként indul az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület támogatásával – az Együtt-PM helyi szervezete is támogatta, egészen addig, amíg le nem váltotta az országos elnökség annak elnökét.

Pásztor Albert 2000-től 2011-ig volt Miskolc rendőrkapitánya. Akkor vált országszerte ismertté, amikor öt éve egy sajtótájékoztatón azt mondta, Miskolc a rablások tekintetében a legfertőzöttebb az országban, és az elmúlt időszakban valamennyi ilyen típusú bűncselekmény elkövetője cigány származású volt. A rendőrkapitányt pártok, civil szervezetek támadták kijelentése miatt, eltávolítását szorgalmazták, ám sokan, köztük más pártok, civil szervezetek kiálltak mellette, és maradt a posztján 2011-ig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

A szomszédban sem akar csitulni a járvány

A szomszédban sem akar csitulni a járvány

Kickstarterre vitte a magyar csapat a fejlesztést, amellyel digitális partnert kreálhatunk

Kickstarterre vitte a magyar csapat a fejlesztést, amellyel digitális partnert kreálhatunk