szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP radikális zöld fordulatot tervez Budapesten, növelnék a zöldfelületeket, és akár a rakpart lezárásával is korlátoznák a belső kerületek gépkocsiforgalmát.

Az ellenzéki párt terveit Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje és Csonka Krisztián, a szervezet V. kerületi polgármesterjelöltje ismertette újságírókkal hétfőn a belvárosi Egyetem téren, ahol a párt tucatnyi aktivistája egy zöld szőnyegen piknikezve tiltakozott a terület teljes leburkolása ellen.

Csárdi Antal szerint szeretnék elérni, hogy Budapest Európa legzöldebb fővárosává váljon, míg a jelenlegi városvezetés szerinte nem törekszik a zöldfelületek növelésére, az autók forgalmának korlátozására.

Csonka Krisztián azt mondta, radikális zöld fordulatra készülnek, amelynek részeként később a pesti rakpart lezárását is tervezik. A politikus szerint ennek legnagyobb haszonélvezői a belvárosiak lennének, akik eldönthetnék, parkot, vendéglátóhelységeket, vagy más turistalátványosságot szeretnének a rakpart helyére.

Tervezett intézkedéseik között említette még a Városháza parkolójának közparkká alakítását, a foghíjtelkek ideiglenes parkká alakítását, valamint támogatnák a megújuló energiaforrások használatát a közösségi közlekedésben, továbbá a kerékpárhasználat arányát is duplájára emelnék.

Csárdi Antal kérdésre válaszolva elmondta, eddig sem és ezután sem fog tárgyalásokat folytatni más főpolgármester-jelöltekkel az az önkormányzati választásokon történő visszalépéséről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Űrbéli világrekord született: egyszerre 143 új műholdat állított pályára a SpaceX

Űrbéli világrekord született: egyszerre 143 új műholdat állított pályára a SpaceX

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron