szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A cél az, hogy két hónapon belül a közterületen elkövetett bűncselekmények száma a felére csökkenjen, újabb két hónap múlva pedig megszűnjenek az ilyen bűncselekmények Kaposváron. Szita Károly azt ígéri: Kaposvár lesz a legbiztonságosabb nagyváros az országban.

Az egész városra kiterjedő kamerarendszer figyeli ezentúl Kaposvár közterületeit és a külterületeket, e célra az önkormányzat saját forrásból 150 millió forintot költ - mondta a város polgármestere kedden a megyei rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták az új, összesen 184 térfigyelő kamerát működtető rendszert.

Kaposvár amellett, hogy az egyik legolcsóbb nagyváros az országban, a legbiztonságosabb is lesz - hangsúlyozta Szita Károly (Fidesz-KDNP), hozzátéve: ilyen kiterjedt rendszer egyik magyarországi vidéki városban sincs. A cél az, hogy két hónapon belül a közterületen elkövetett bűncselekmények száma a felére csökkenjen, újabb két hónap múlva pedig megszűnjenek az ilyen bűncselekmények - fogalmazta meg elvárásként a polgármester. 

Közölte: mától 114, jövő májustól pedig további 70 kamera figyeli a közterületeket Kaposváron. Mivel a kamerák 40 százaléka napelemmel működik, energiatakarékos is a rendszer működtetése - jegyezte meg.   

Piros Attila megyei rendőrfőkapitány a szigorú biztonsági körülmények között szemmel tartott kamerarendszerről szólva kiemelte: ez fordulópontot jelent a rendőrség és az önkormányzat együttműködésében, nagyban segíti a rendőrség munkáját, hiszen ezáltal az egész város területére rálátnak.

A főkapitány annak érzékeltetésére, hogy mit jelent a közbiztonság szempontjából a várost behálózó kamerarendszer, azt mondta: "mintha 600-700 rendőr 365 napon keresztül, a nap 24 órájában kint lenne az utcákon". 

Piros Attila hangsúlyozta, hogy ha bűncselekmény történik a város bármely pontján, ha valaki segítségre szorul, azt ők látni fogják és azonnal intézkednek. Hozzátette: reális célnak tartja a polgármesteri elvárásokat, azaz ennek a kamerarendszernek a révén valóban a legbiztonságosabb város lehet Kaposvár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A felmelegedés újabb hatalmas gyomrost vitt be az Északi-sarkon

A felmelegedés újabb hatalmas gyomrost vitt be az Északi-sarkon

Az ügyvédje szerint nem fogják bíróság elé állítani a Madeleine McCann megölésével gyanúsított férfit

Az ügyvédje szerint nem fogják bíróság elé állítani a Madeleine McCann megölésével gyanúsított férfit

Kockacukor a sajt mellett, nedves törölközőben a spárga - praktikák, hogy ne romoljanak meg az élelmiszerek

Kockacukor a sajt mellett, nedves törölközőben a spárga - praktikák, hogy ne romoljanak meg az élelmiszerek