szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Teljesen nyilvánvaló, milyen hatást gyakorol az adófizetési morálra, ha az adóhatóság elnökét vádolják gazdasági bűncselekményekkel. Magyarország elemi érdeke, hogy ilyen személy egyetlen percig se tölthesse be a NAV elnöki tisztséget, és más állami feladatot se láthasson el – így reagáltak a Magyar Liberális Párttól a szerdai Magyar Nemzetben megjelent interjúra. Az Együtt-PM ugyancsak Vida Ildikó lemondását követeli.

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhatóság elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában elismerte: azok között van, akiket az Egyesült Államok korrupciógyanúra hivatkozva tiltott ki területéről.  

A liberálisok felszólítják Vida Ildikót, hogy azonnal mondjon le tisztségéről, ha pedig ezt nem teszi, akkor Orbán Viktor miniszterelnök felelőssége menesztenie őt. Távozniuk kell azoknak az érintetteknek is a NAV-tól, akiket Vida Ildikó egyelőre név nélkül, munkatársaiként emleget, és akik szintén a kitiltottak listáján szerepelnek.

A liberálisok várják a kormánytól, különösen a nemzetgazdasági minisztertől a magyarázatot arra: miért tagadták, hogy tudják, kik szerepelnek a listán, holott most Vida Ildikó elismerte, hogy tájékoztatást adott a kormánynak kitiltásáról.

Az Együtt-PM Szövetség szerda reggeli közleményében ugyancsak felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy haladéktalanul váltsa le a beutazási botrányban érintett NAV-vezetőket. Az ellenzéki pártnál úgy látják: a magyar társadalom bizalma jogosan rendült meg az állam intézményeiben, főként a NAV-ban. Szerintük ez olyan szintre ért, hogy a kormányfő beavatkozása szükséges. A közbizalmat helyre kell állítani, hogy az adóhivatalra még csak a korrupció gyanúja se vetülhessen.

Követelik azt is, hogy a kormány valljon színt: miért hazudták azt, hogy nem tudják, kik az érintettek, ha korábban tudtak Vida és társai kitiltásáról. Az Együtt-PM ugyancsak követeli, hogy a legfőbb ügyész indítson eljárást az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus,  Magyarország viszont a kivételek között

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus, Magyarország viszont a kivételek között

Így játsszák ki a karanténszabályokat az előkelő londoni éttermek

Így játsszák ki a karanténszabályokat az előkelő londoni éttermek

Tovább hízik a káderképző kisgömböc: ingatlanok után újságarchívumot vett az MCC

Tovább hízik a káderképző kisgömböc: ingatlanok után újságarchívumot vett az MCC