szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szabadságot vett ki Lázár János, aki vadásztársaival november 7-8-ára szervezett nagyszabású csehországi fácánvadászatot -- írja az Origo.hu.

2500-3000 fácán levadászására kötött szerződést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csehországi Lesy ČR nevű cseh állami erdészeti vállalatnál, amelynek Prágától negyven kilométerre vannak vadászterületei..

Májusban az Átlátszó.hu írta meg, hogy 75 ezer euró, azaz mintegy 23 millió forint értékben rendelt Lázár magánszemélyként vadászatot november 7-8-ára. Az Origo.hu annyit tudott most meg, hogy Lázár János péntekre szabadságot vett ki. A szerződés a lelőtt fácánok darabjáért – áfával együtt – 30 eurót kell fizetnie a vadászoknak. Májusban a hírre Lázár úgy reagált: a novemberi vadászaton magánemberként vesz részt, és annak költségeit nem teljes egészében ő fizeti, hanem a vadásztársakkal dobják össze.

Lázár egyébként tavaly is ott járt vadászni, erről onnan értesülhetett a közvélemény, hogy Oszter Sándor felesége képgalériát tett ki róla a Facebookra.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két éve gyakornok volt, most genfi konzul lett egy KDNP-s képviselő lánya

Két éve gyakornok volt, most genfi konzul lett egy KDNP-s képviselő lánya

227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér

227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér

Varga Judit is elkapta a koronavírust

Varga Judit is elkapta a koronavírust