szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Némedi Lajost, Veszprém alpolgármesterét indítja a Fidesz a veszprémi időközi választáson.

©

Némedi Lajost, Veszprém városüzemeltetésért felelős alpolgármesterét indítja a Fidesz-KDNP a február 22-i időközi országgyűlési képviselő-választáson - jelentette be Navracsics Tibor uniós biztos pénteken a városban tartott sajtótájékoztatón. A térség korábbi fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, a választás nem a kétharmados többségről szól, hanem a veszprémiek érdekeinek képviseletéről. Hangsúlyozta, hogy felfokozott érdeklődés kíséri a veszprémi választást, de a térségben élők szempontjából a kétharmad "álpolitikai kérdés". Hozzátette: olyan képviselőre van szükség, akit ismernek, tapasztalt, és az itt élők nyugodtan rábízhatják ügyeik intézését.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) úgy véli, nagy felelősség Navracsics Tibor munkájának folytatása, de Némedi Lajos olyan jelölt, aki képes erre, 2006 óta minden választást magasan megnyert a körzetében, és 2010 óta alpolgármesterként dolgozik. A veszprémi sikereknek - amelyeket a választópolgárok 2014 őszén is elismertek - meghatározó alakítója volt Némedi Lajos - mondta. A polgármester kiemelte, hogy fontosnak tartja azt a "csapatjátékot", amelynek részeként az elmúlt négy évben Navracsics Tibor a parlamentben, ő maga Némedi Lajossal pedig helyben képviselte a veszprémiek érdekeit. Fontosnak tartja, hogy a "csapategység" megmaradjon, és Némedi Lajos átvegye a Brüsszelben dolgozó Navracsics Tibor munkáját. 

Némedi Lajos azt hangoztatta, hogy hármas jelszóra építi a munkáját, ezek a tisztesség, a becsület és a hűség, és szövetségese szeretne lenni a térség valamennyi lakosának.

A nap folyamán a Válasz.hu írta meg, hogy a Fidesz Némedit indítja. Némedi az őszi önkormányzati voksoláson egyéni körzetében bő 20 százalékpontot vert rá az ellenzék közös jelöltjeként a polgármesteri tisztségre is pályázó DK-s Katanics Sándorra. 1955-ben Pápán született, közigazgatási szakértő, tagja a Fidesznek és a KDNP-nek is, felesége középiskolai tanár Veszprémben.

Mint megírtuk: az ellenzék felsorakozott a függetlenként induló Kész Zoltán mögött, kivéve az LMP, amely saját jelöltet állít. Schiffer Andrásék pártja inkább egy olyan jelöltet keresne, aki az összes ellenzéki párt szavazójának is elfogadható, köztük az MSZP-nek és a Jobbiknak is, Orbán Viktor pedig a pénteki rádióinterjújában nevet nem említett, de azt mondta, nem Ovádi Péter, Navracsics Tibor titkára az, aki a VS.hu csütörtöki információi szerint személyes okokra hivatkozva visszalépett.

Egy ideig arról is szó volt, hogy esetleg Simicska Lajos, Közgép-tulajdonos és Török Gábor politikai elemző is indulhat, ám végül egyikük sem szállt harcba Navracsics Tibor helyéért.

A február 22-i időközi országgyűlési képviselő-választáson Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében az európai uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem érdekel a pénz - mondta Leslie Mandoki a neki jutott állami milliárdokról

Nem érdekel a pénz - mondta Leslie Mandoki a neki jutott állami milliárdokról

A Médiahatóság szerint nem mérlegelhettek a Klubrádió ügyében

A Médiahatóság szerint nem mérlegelhettek a Klubrádió ügyében

Drága a dió, és még drágább lehet

Drága a dió, és még drágább lehet