szerző:
hvg.hu/MTI

Némedi Lajost, Veszprém alpolgármesterét indítja a Fidesz a veszprémi időközi választáson.

©

Némedi Lajost, Veszprém városüzemeltetésért felelős alpolgármesterét indítja a Fidesz-KDNP a február 22-i időközi országgyűlési képviselő-választáson - jelentette be Navracsics Tibor uniós biztos pénteken a városban tartott sajtótájékoztatón. A térség korábbi fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, a választás nem a kétharmados többségről szól, hanem a veszprémiek érdekeinek képviseletéről. Hangsúlyozta, hogy felfokozott érdeklődés kíséri a veszprémi választást, de a térségben élők szempontjából a kétharmad "álpolitikai kérdés". Hozzátette: olyan képviselőre van szükség, akit ismernek, tapasztalt, és az itt élők nyugodtan rábízhatják ügyeik intézését.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) úgy véli, nagy felelősség Navracsics Tibor munkájának folytatása, de Némedi Lajos olyan jelölt, aki képes erre, 2006 óta minden választást magasan megnyert a körzetében, és 2010 óta alpolgármesterként dolgozik. A veszprémi sikereknek - amelyeket a választópolgárok 2014 őszén is elismertek - meghatározó alakítója volt Némedi Lajos - mondta. A polgármester kiemelte, hogy fontosnak tartja azt a "csapatjátékot", amelynek részeként az elmúlt négy évben Navracsics Tibor a parlamentben, ő maga Némedi Lajossal pedig helyben képviselte a veszprémiek érdekeit. Fontosnak tartja, hogy a "csapategység" megmaradjon, és Némedi Lajos átvegye a Brüsszelben dolgozó Navracsics Tibor munkáját. 

Némedi Lajos azt hangoztatta, hogy hármas jelszóra építi a munkáját, ezek a tisztesség, a becsület és a hűség, és szövetségese szeretne lenni a térség valamennyi lakosának.

A nap folyamán a Válasz.hu írta meg, hogy a Fidesz Némedit indítja. Némedi az őszi önkormányzati voksoláson egyéni körzetében bő 20 százalékpontot vert rá az ellenzék közös jelöltjeként a polgármesteri tisztségre is pályázó DK-s Katanics Sándorra. 1955-ben Pápán született, közigazgatási szakértő, tagja a Fidesznek és a KDNP-nek is, felesége középiskolai tanár Veszprémben.

Mint megírtuk: az ellenzék felsorakozott a függetlenként induló Kész Zoltán mögött, kivéve az LMP, amely saját jelöltet állít. Schiffer Andrásék pártja inkább egy olyan jelöltet keresne, aki az összes ellenzéki párt szavazójának is elfogadható, köztük az MSZP-nek és a Jobbiknak is, Orbán Viktor pedig a pénteki rádióinterjújában nevet nem említett, de azt mondta, nem Ovádi Péter, Navracsics Tibor titkára az, aki a VS.hu csütörtöki információi szerint személyes okokra hivatkozva visszalépett.

Egy ideig arról is szó volt, hogy esetleg Simicska Lajos, Közgép-tulajdonos és Török Gábor politikai elemző is indulhat, ám végül egyikük sem szállt harcba Navracsics Tibor helyéért.

A február 22-i időközi országgyűlési képviselő-választáson Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében az európai uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fellélegezhet Justin Bieber, új negatív rekord született a YouTube-on

Fellélegezhet Justin Bieber, új negatív rekord született a YouTube-on

Cornstein: Szomorú lennék, ha az oroszok behatolnának Magyarországra

Cornstein: Szomorú lennék, ha az oroszok behatolnának Magyarországra

A kormánypárti hetilap meglepődött azon, hogy olvasói kiálltak a CEU mellett

A kormánypárti hetilap meglepődött azon, hogy olvasói kiálltak a CEU mellett

Kisebb fegyverarzenált talált a TEK egy biatorbágyi házban

Kisebb fegyverarzenált talált a TEK egy biatorbágyi házban

Áll a bál a Parlamentben, a kormánysajtó szinte teljesen néma

Áll a bál a Parlamentben, a kormánysajtó szinte teljesen néma

"Azért csináljuk, mert a gyerekünk majd megkérdi, kiálltunk-e magunkért és másokért"

"Azért csináljuk, mert a gyerekünk majd megkérdi, kiálltunk-e magunkért és másokért"