szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Behívják a fogházba Pásztor István kézilabdázót, aki motorjával halálra gázolt egy idős embert Veszprémben – tudta meg a Népszabadság.

Áder János köztársasági elnök másodszor is elutasította Pásztor István volt világválogatott kézilabdázó kegyelmi kérvényét, ezért a Veszprémi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja intézkedett róla, hogy behívják őt a fogházba – írja a Népszabadság keddi száma.

Pásztort 2011-ben jogerősen nyolc hónap fogházra ítélték, mert motorjával a zebrán gázolt halálra egy idős férfit Veszprémben. A baleset 2010 szeptemberében történt, Pásztor eleve 76-84 km/h óra sebességgel hajthatott a megengedett 50 km/h helyett, majd a zebrán szabályosan átkelő gyalogosnak hajtott.

Pásztorék egyszer már beadtak egy kegyelmi kérvényt Ádernak, azt elutasította az államfő, majd a védője újabb kérvényt adott be, hogy annak elbírásáig is halasszák el a fogházba vonulást. Ezt a második kérvényt utasította most el Áder.

Pásztor István
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem tud hibázni az Apple: Japánban is az iPhone-okat preferálják

Nem tud hibázni az Apple: Japánban is az iPhone-okat preferálják

PDSZ: A tanároknak nem a 26, hanem a 84 százaléka oltatná be magát

PDSZ: A tanároknak nem a 26, hanem a 84 százaléka oltatná be magát

Amiért végül Szerbiában oltattam be magam

Amiért végül Szerbiában oltattam be magam