szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Együtt - A Korszakváltók Pártja követeli, hogy az érintett fideszes politikusok adják vissza pályázat nélkül szerzett állami földbérleteiket. A Földművelésügyi Minisztériumot pedig felszólítják, hogy hagyja abba a pályáztatás nélküli földosztást.

Az Együtt közleménye szerint fideszes politikusok is kaptak bérbe pályázat nélkül állami földeket - ezt arra a dokumentumra hivatkozva írták, amelyet a Blikk kapott meg a múlt héten, "hosszú pereskedés után" a Nemzeti Földalaptól. Az ellenzéki párt részletezte: Farkas Sándor országgyűlési képviselő cége Csongrád megyében 151,5 hektárnyi terület kapott az idén pályázat nélkül az államtól, míg Daher Pierre korábbi parlamenti képviselő felesége Dövényben kapott 11 hektárnyi birtokot.

Azt írták: nem tartják meglepőnek az ügyet, ugyanakkor mélységesen felháborítónak nevezték azt. Úgy fogalmaztak: a kormánypárt "hétről hétre bebizonyítja, hogy rendszerének lényege az állami szintre emelt korrupció".

Az Együtt felszólította az érintett politikusokat, hogy adják vissza a pályázat nélkül szerzett földbérleteiket. A Földművelésügyi Minisztériumtól pedig követelték, "hagyjon fel azzal a gyakorlattal, hogy sötét szobákban osztogat földeket pályázat nélkül, főként fideszes haveroknak".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A román állam és egyház összeveszett, az RMDSZ reménykedik a választás előtt

A román állam és egyház összeveszett, az RMDSZ reménykedik a választás előtt

Üzleti féltékenység okozta Szájer lebukását? Az orgiaszervező lakásában jártunk

Üzleti féltékenység okozta Szájer lebukását? Az orgiaszervező lakásában jártunk

Egy 37 éves férfi volt a járvány legfiatalabb áldozata tegnap

Egy 37 éves férfi volt a járvány legfiatalabb áldozata tegnap