szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Schwezoff Dávid, aki a Budapesti Zsidó Hitközség adminisztrációért felelős világi vezetője, jogtalanul szüntette meg jogviszonyukat - közölte a Dohány utcai zsinagóga főrabbija és felesége.

Beperli a neki felmondó Schwezoff Dávidot, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatóját Fröhlich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija - olvasható a főrabbi és felesége, Fröhlich Katalin közös nyilatkozatában, amelyet hétfő este adtak ki.

A közlemény szerint Schwezoff Dávid, mint a BZSH adminisztrációjáért felelős világi vezetője jogtalanul szüntette meg jogviszonyukat. Hozzátették: a döntéssel "szemben is keresettel fognak élni az illetékes bíróságon". 

Fröhlich: Visszahívási kezdeményezésért állhatott bosszút Schwezoff

A felmondás hátterében szerintük az a visszahívási kezdeményezés áll, amelyet a BZSH ügyvezető igazgatójával szemben nyújtottak be a BZSH közgyűlésének küldöttei tavaly év végén, és amelyet Fröhlich Róbert is aláírt. A Mazsihisz honlapján olvasható, 25 képviselő által aláírt, 2014. december 16-án benyújtott indítvány, amelyben a BZSH képviselői rendkívüli közgyűlés tizenöt napon belüli összehívását és Schwezoff Dávid azonnali visszahívását kezdeményezik.

Fröhlich Róbert
©

Fröhlich Róbert és felesége közleménye szerint a Dohány utcai zsinagóga "templomjáró közössége" hétfőn 63 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett Fröhlich Róbertet megerősítette a Dohány utcai zsinagóga élén.

Schwezoff Dávid hétfő délután közölte, hogy felmondott Fröhlich Róbertnek, a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának és feleségének, Fröhlich Katalinnak. A közleményben olvasható indoklás szerint a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszerével kapcsolatos tisztességtelen pályáztatásban többen is érintettek lehetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Virágba borult fákat ültetnek Angliában a megemlékezés és a remény szimbólumaiként

Virágba borult fákat ültetnek Angliában a megemlékezés és a remény szimbólumaiként

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta

Azért nem rendelt a kormány a Moderna vakcinájából, mert drágállta