szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közleményben reagált a Miniszterelnöki Sajtóiroda a Népszava hétfői beszámolójára, amely szerint Orbán Viktor a protokollt felrúgva a saját kisbuszával utazott Párizsban a terrorellenes egységmenet előtt.

A francia külügyminisztérium január 10-én kelt jegyzékében arra kérte fel a terrorellenes egységmeneten részt vevő állam- és kormányfőket, hogy önállóan, "saját módon" jussanak el a megadott gyülekező helyszínre, vagyis a francia fél egyértelművé tette, hogy nem fog protokoll-járműveket biztosítani – írta közleményében a Miniszterelnöki Sajtóiroda, amely szerint így a városi közlekedést is a magyar hatóságoknak kellett megszervezniük.

A sajtóiroda a Népszava hétfői cikkére reagált, miszerint Orbán Viktor a vasárnapi tüntetésre érkezve saját VW kisbuszából szállt ki a francia elnöki palota előtt, holott a fogadó ország hivatalból gondoskodik a védett vezetők biztonságos szállításáról és általában minden külföldi vezető megelégszik a helyi biztonsági erők által nyújtott védelmi szolgáltatással. A lap szerint a kormányfő ezzel felrúgta a protokollt.

"A magyar sajtó egy része a párizsi megemlékezésen részt vevő magyar miniszterelnök utazása kapcsán sajnos ismét kisstílű vagdalkozásba fogott – még mielőtt megismerkedtek volna az alapvető tényekkel" – tette hozzá a Miniszterelnöki Sajtóiroda.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!