szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Debreczeni József DK-alelnök „Ne bántsd a cigányt” című könyvének kapcsán tartottak kerekasztal beszélgetést a Közép-Európa Egyetemen. Németh György szociológus-közgazdász rögtön holokauszt-tagadással kezdte.

„Diskurzus a romákról Magyarországon” címmel szervezett panelbeszélgetést a Közép-Európa Egyetem Nacionalizmus Tanulmányok Tanszéke és a Magyar Szociológiai társaság, írja a Roma Sajtóközpont. A meghívottak között volt a cigányokat korábban bomlásterméknek nevező szociológus-közgazdász Németh György is, aki ezen a beszélgetésen is sarkos álláspontot képviselt: első hozzászólásában kijelentette, hogy „Nem volt roma holokauszt”. A rendezvényen részt vett André Goodfriend és Ilan Mor, izraeli nagykövet is.

Németh György hozzászólása azonnal felborzolta a kedélyeket, a közönségből többen a büntető törvénykönyvet emlegették. A pódiumon ülők közül leginkább Erőss Gábor, szociológus, a PM kabinetvezetője állt bele a kérdésbe. Szalai Júlia, szociológus a közönség soraiból utasította vissza Németh kijelentését.

A beszélgetésben Kende Anna, pszichológus, Feischmidt Margit, antropológus, Ladányi János, szociológus, Máté Dezső, szociológus, Erőss Gábor szociológus, PM kabinetfőnök vett részt Németh Györgyön kívül. A moderátor Csepeli György szociológus volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ön is elvárások csapdájában vergődik? Van remény a szabadulásra

Ön is elvárások csapdájában vergődik? Van remény a szabadulásra

WHO: Új vírusmutáció jelent meg Indiában, a fertőzések száma azóta nő

WHO: Új vírusmutáció jelent meg Indiában, a fertőzések száma azóta nő

Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg

Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg