szerző:
MTI

A rendőrség hétfőn hajnalban feloszlatta a Párbeszéd Magyarországért aktivistáinak Polt Péter azonnali távozását sürgető tiltakozó akcióját – írja a Hír24.

A PM aktivistái vasárnap vertek sátrat a Legfőbb Ügyészség épülete előtt, mert szerintük a Quaestor-botránnyal „nyilvánvalóvá vált, hogy a főügyész személyes összefonódások miatt késlekedett az eljárás megindításával. Ezzel lehetővé tette Tarsoly Csaba és bűntársai vagyonmentését és a terhelő iratok megsemmisítését.”

A PM elfogadhatatlannak tartja, hogy a főügyészség szerintük rendre késve vagy egyáltalán nem indít vizsgálatot a kormányhoz közeli emberek és cégek korrupciós ügyeiben – emlékeztet a Hír24.

Az ellenzéki párt úgy véli: „Magyarország olyan főügyészt érdemel, aki nem védi, hanem üldözi a magyar társadalmat fekélyként megbetegítő, állami szintű korrupciót”.

Barabás Richárd, a párt önkormányzati képviselője hétfő hajnalban a helyszínen azt mondta: „ma Magyarországon következmények nélkül ellophatják a becsületesen dolgozó emberek pénzét, miközben a velejéig korrupt Orbán-rezsim csak a saját holdudvara pénzének kimentésével foglalkozik, és a felelősök kezén soha nem kattan a bilincs.”

A PM szerint a Quaestor-botrány után végleg nyilvánvaló, hogy „Orbánéknak egyszer s mindenkorra távozniuk kell a közéletből”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!