szerző:
hvg.hu

Fogyatékkal élők és az őket gondozó civil szervezetek tüntetnek a Parlamentnél az állami normatíva csökkentése ellen.

Mi szeretünk titeket, ti is szeressetek minket! – ilyen feliratú transzparensekkel vonultak fel a Parlament elé a fogyatékkal élők, illetve az őket gondozó civil szervezetek. Az egyik szervező a hvg.hu-nak azt mondta, hogy a normatíva csökkentése ellen tiltakoznak, illetve a civil szervezetek lehetetlen helyzetére akarják felhívni a figyelmet.

©

Egy másik szervező azt mondta, hogy évek óta forráskivonás van a területről, de idén különösen mecsappantak az állami támogatások, így a fogyatékosokat gondozó intézményrendszer került veszélybe, és több civil szervezet már a számláit sem tudja kifizetni. Megfogalmaztak egy petíciót is, amelyet a szervezők szándékai szerint a házelnök Kövér Lászlónak kívánnak átnyújtani. A demonstráció célja, hogy láthatóvá tegyék magukat a parlament és a többi ember előtt.

Többek között ilyen felratú transzparensek vannak még: "Nem vagyunk láthatatlanok", "Civilnek lenni bűn?".

A 2-300 fős tömegben többen kerekesszékkel vonulnak, és mindenkin láthatósági mellény van, és körbejárják az Országgyűlés épületét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!