szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fórummal folytatták a tiltakozást hétfő este az ELTE Társadalomtudományi Karán az új felsőoktatási szakjegyzék tervezete ellen. Napközben információs sztrájkot tartottak: az oktatók nem a tananyagot adták le az előadásaikon, hanem a kormányzati koncepcióról beszélgettek a hallgatókkal. A tiltakozók hat pontban foglalták össze követeléseiket. A fórum 18 órakor kezdődött az ELTE lágymányosi kampuszán, illetve a Műegyetemen, ahol megjelent Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár is. Idővel az ELTE hallgatói a BME-re vonultak, majd az ottaniakkal együtt a Corvinushoz és az Emmi elé vonultak. Itt végződött a demonstráció.

1 2 3 4
Sorrend megfordítása

Bejelentették a tüntetés végét az Emminél

Rendbontásról nem jött hír. Percről percre tudósításunkat ezzel lezárják.
©

Megérkeztek az Emmihez

A vonulók este 9-re értek az Emmi Szalay utcai épületéhez. Elmondták újra a követeléseiket. Elhangzott az is, hogy szerda este 6 órára visszatérnek ide tüntetni, ha a kormány nem vonja vissza addig a terveit.

Közelednek az Emmihez

Már a Kossuth térnél jártak a tiltakozók este 9 óra előtt nem sokkal.

Már a Deákon vannak

A Deák térre értek a vonulók, munkatársunk szerint több mint 500-an vannak még. Sok sétáló fotózza őket.

©

1000-1500 tüntető lehet a menetben

Amikor a menet eleje az ELTE Múzeum körúti épületegyüttesénél tartott, akkor a vége még Kálvin térnél volt, tudósítónk szerint úgy 1000-1500 ember lehet a tömegben. A köszöntéseket, a szolidaritás jeleit tapssal, üdvrivalgással fogadják a vonulók.

Taps és dudálás

A Nemzeti Múzeum előtt taps és dudálás fogadta a Szalay utca felé vonulókat. Minden dudáló autót megtapsoltak.

Már a Kálvin térnél jár a menet

A Corvinuson már túlvan a menet, jelenleg a Kálvin térnél járnak a diákok - derült ki az ATV élő tudósításából.

Megérkeztek a Corvinushoz

A vonulók egy része átért este 8-ra a Szabadság híd pesti hídfőjéhoz, a Corvinusnál várják meg a többieket.

©

A BME-n is vége a fórumnak, sokan hazaindultak

Szirénázó rendőrautók kíséretével indult tovább a menet a BME-ről a Szabadság hídon át a Corvinusig, de a műszakis fórumon részt vevő diákok többsége egyszerűen hazaindult.

Ennyien vonulnak
©

Már a Szabadság hídon vonulnak

A Gellért térről felértek a tiltakozók a Szabadság hídra, nem sokkal este 8 óra előtt. A villamosok közlekednek. A tömeg azt skandálja, hogy "szabad az ország, szabad az egyetem".
1 2 3 4

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!