szerző:
hvg.hu

Azért biztosan nem fogja Orbán Viktor leváltani Fazekas Sándor agrárminisztert, mert az nem hajlandó Szél Bernadettel találkozni. A képviselőknek Szijjártó odaadja a rejtélyes svájci nagykövet életrajzát. Ez volt ma a parlamentben.

1 2 3 4
Sorrend megfordítása

Orbán ezzel be is fejezte

Az azonnali kérdések órájának is vége, így mi is befejezzük a percről percre tudósítást.

Orbán: A Jobbik emelné az szja-t

A jobbikos Z. Kárpát Dániel arról beszélt, hogy a szocialisták hogyan emelték fel az áfát, és ezt a fidesz az elmúlt 5 évben nem csökkentette. A jobbikos képviselő azt javasolja, hogy az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges eszközök áfáját 5 százalékra mérsékeljék.

Van-e lélekbátorsága a Fidesznek arra, hogy ilyen mértékben, a Jobbik irányvonala mentén csökkentsék az áfát – tette fel a kérdést.

Orbán azt válaszolta, hogy "a mi fölfogásunk az, hogy ne a munkát, hanem a fogyasztást adóztassuk". Bevételekre szükség van, a kérdés emiatt az, hogy mit adóztassunk. Mivel Magyarországon fenyegető veszélyt jelent a munkanélküliség, ezért nem szabad a munkát adóztatni, főleg, hogy Orbán a ciklus végére teljes foglalkoztatást akar, ami azt jelenti szerinte, hogy a munkanélküliség 3 százalék közelébe kerüljön.

Orbán szerint egyébként a Jobbik szja-t akar emelni, mert mindenki tudja, hogy az áfacsökkentés ezzel jár.

Orbán azért biztosan nem váltja le Fazekast, mert nem találkozik Szél Bernadettel

Van minimum egy miniszter a kormányában, akinek a teljesítménye mindent alulmúl – kezdte Szél Bernadett Fazekas Sándorra utalva. Az LMP-s képviselő elmondta, hányszor nem válaszolt a kérdésére, és hogy személyesen sem fogadta őt. "Meddig fogja a bukott minisztere kezét?" – tette fel a kérdést. Szél Bernadett Kiss Szilárdról és a kun-mediátoros bróker Marcsiról kérdezte volna a minisztert.

Orbán erre annyit felelt:

Annyit megértettem, hogy Fazekas miniszter kerüli önt, de ez nem ok arra, hogy leváltsam.

Szél Bernadett nem hagyta annyiban, és sorolta tovább: átverte a kisgazdákat, lehajtja a fejét, és nem mond le.

És erre Orbán:

Még kevésbé látom ezek után, hogy találkozót tudjak szervezni önnek a miniszter úrral.

Orbán: Az ápolók bére alacsony

A jobbikos Lukács László György az ápolók ügyéről kérdezte a miniszterelnököt. Mint mondta, az ápolók második hete fekete ruhában dolgoznak arra figyelmezetve, hogy áldatlan állapotok vannak az ápolók körében. Gyakran negyven beteg jut egy ápolókra. (A nővérek, ápolók helyzetéről olvassa el riportunkat.)

Lukács László György felszólalásában beszélt Andy Vajnáról és Fazekas Sándor leváltásáról is.

"Megpróbálom végiggondolni, miért kell lemondani az ápolónők helyzete miatt Fazekas Sándornak" – kezdte Orbán. A kormányfő most nem egy mondatban válaszolt, mivel az ápolók megérdemlik azt a tiszteletet, hogy érdemben is foglalkozzunk a helyzetükkel.

Mint mondta, 2012-ben megindítottak egy bérfejlesztést, ennek keretében 53,4 milliárd forintot adtak a kórházaknak béremelésre. Ezzel 75 ezer szakdolgozó alapilletménye emelkedett. Az egészségügyi szakdolgozók átlagkeresete 2011-2013 között negyedével nőtt, "bár még így is alacsony". 2013-tól pedig újraindítottak egészségügyi szakiskolákat. "Itt tartunk most, folytatni fogjuk ezt a munkát".

©

Ha azt hitte, hogy Rogánnak új munka után kellene néznie...

..., akkor tévedett.

Rogán Antal frakcióvezető maradt, a Fidesz egyhangúlag újraválasztotta Rogánt, és persze erre a pozícióra Orbán Viktor javasolta őt.

Orbán nem tud mit kezdeni a Jobbik Amerika-fóbiájával

A jobbikos Gyöngyösi Márton az Iszlám Állam elleni harcokban való részvételről kérdezte a miniszterelnököt. Mégis kinek az érdeke ez, mi állt a magyar kormány döntésének hátterében? – kérdezte a jobbikos képviselő.

Orbán Viktor úgy válaszolt:

Ezt a vitát a parlament lefolytatta, a parlament megszavazta, a képviselők megadták már erre a választ.

Gyöngyösi szerint ez a válasz nem méltó Magyarország miniszterelnökéhez.

Orbán erre:

A képviselő Amerika-fóbiájával nem tudok mit kezdeni. De a parlament döntött, a kormány a döntéssel egyetértett. Az ügyet ezzel a parlament lezárta.

Szijjártó utánozza Orbánt

Az LMP-s Szél Bernadett a rejtélyes svájci nagykövetről kérdezett, akinek még az életrajzát is titkolja a kormány. A svájci lapok is csak Orbán svájci bankáraként, illetve Mr. Arabként emlegetik Nagy Istvánt. (A rejtélyes diplomatáról itt olvashat részletesebben)

Úgy tűnik, Szijjártó Péter akkor válaszol, ha Orbán Viktor is válaszol. És ha a miniszterelnök egymondatos válaszokat ad, akkor ő is. A külgazdasági miniszter azt mondta, Nagy István kinevezése a törvényes rend szerint történt meg, jóhírű diplomata. Az életrajzát pedig megkapja az LMP képviselője.

Orbán: Hátrább az agarakkal

Miniszterelnök úr! Miért nem akarják, hogy az alacsony jövedelműek legalább néha jóllakhassanak – tette fel a kérdést Gőgös Zoltán, aki szerint a 120 milliárdos szja-csökkentés helyett inkább a baromfihús áfáját kellene csökkenteni.

Orbán csak annyit válaszolt, a kormány majd megtárgyalja, és lesz még idő erről beszélni. Hátrább az agarakkal, mivel a szocialisták növelték az áfát, majd csökkentették. Olyan áfát akarnak csökkenteni, amit megemeltek – mondta.

©

Nem tud a rendőrség minden lomot védeni

A jobbikos Szilágyi György a lomizók ellen lépett fel felszólalásában, mert szerinte a lomizók őrületbe kergetik a lakosságot: ott esznek, ott intézik el a dolgukat. A rendőrség pedig nem tesz semmit, a lakosságot pedig kiszolgáltatja nekik. Pedig a Fidesz hozta azt a törvényt, ami bünteti a lomizást.

Pogácsás Tibor államtitkár szerint nagyon jól leírta a helyzetet a jobbikos képviselő. A Belügyminisztérium államtitkára szerint nagyon sok konfliktus van a lomizók és a lakosság között, emiatt is hozták azt a törvényt. Ám szerinte az ország nincs olyan helyzetben, hogy minden olyan helyre rendőrt állítsanak, ahol esetleg bűncselekmény lehet. Az ilyesfajta megelőzés nem lehetséges, de ha bejelentés és feljelentés van, akkor intézkednek.

1 2 3 4

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kezdenek kiábrándulni a rajongók, szerintük unalmas a Forma-1

Kezdenek kiábrándulni a rajongók, szerintük unalmas a Forma-1

Temetésen szelfizett Schobert Norbi, majd videóban szidta durván a kritizálóit

Temetésen szelfizett Schobert Norbi, majd videóban szidta durván a kritizálóit

Megválasztották a Rogán Cecília-féle szépségverseny győztesét

Megválasztották a Rogán Cecília-féle szépségverseny győztesét

Rengeteg metánt találtak a Mars légkörében, az élet jelenlétére utalhat

Rengeteg metánt találtak a Mars légkörében, az élet jelenlétére utalhat

A Toy Story 4 az észak-amerikai mozis toplista élén

A Toy Story 4 az észak-amerikai mozis toplista élén

A francia luxus tette naggyá Bill Gates és Jeff Bezos európai üldözőjét

A francia luxus tette naggyá Bill Gates és Jeff Bezos európai üldözőjét