szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felsőoktatás újabb tervezett átalakítása ellen, az egyetemek autonómiájáért szervezett tüntetésen kartondobozokból felépítik az "Oktatási Autonómia Várát".

Tüntetést szervezett csütörtök délutánra a Kossuth térre a Ne szűnjön meg az ELTE TáTK Facebook-csoport.

A szervezők szerint az oktatás szabadsága – nem csak egyetemi szinten – továbbra is veszélyben van, és sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma, sem a kormány nem akarja megérteni, hogy mit szeretnének az egyetemek. Ők viszont tovább akarnak harcolni az autonómiáért.

A demonstrálókat a Kossuth térre, Gróf Andrássy Gyula szobra mellé várják 16 óra 30-ra. A résztvevők először megvitatják "az oktatási rendszert érő támadásokat" és a követeléseiket, majd felépítik az "Oktatási Autonómia Várát". Ehhez kartondobozokat és a kormánynak szóló üzeneteket várnak a tüntetőktől – írják a facebookos felhívásban.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!