szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ötödik (vagy hatodik) plenáris ülés után már nem fogalmazgattak programot, hanem egyszerűen megszüntette magát a Demokratikus Kerekasztal (DEKA), a nagy netadós tüntetések idején alakult ellenzéki kör. De ahogy megszűnt, rögtön újjá is alakult DEKA Főnix néven - írja az Index.

A DEKA-t Ferge Zsuzsa szociológus, Iványi Gábor lelkész, Horváth András volt adóhatósági munkatárs és Lovas Zoltán újságíró alapította, akik közül mára csak Ferge maradt.

A mostani ülésen már csak körülbelül 20-an voltak jelen, akik viszont arról szavaztak, hogy megszűnejenek, folytassák, csak új szervezeti keretek között, vagy szűnjenek meg, és alapítsanak új szervezetet a megszűnés után. Végül ez utóbbiról határoztak: a DEKA feltámadt DEKA Főnix néven.

A súlyos abszurdba hajló történetről az Indexen minden részlet megtudható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Izgalmas újdonságokat hozhat a Galaxy Z Fold3, de közben véget vethet a Note-sorozatnak

Izgalmas újdonságokat hozhat a Galaxy Z Fold3, de közben véget vethet a Note-sorozatnak

Meghalt Balázs Fecó

Meghalt Balázs Fecó

Sportos dízel: itt a 341 lóerős Audi SQ5 Sportback TDI

Sportos dízel: itt a 341 lóerős Audi SQ5 Sportback TDI