szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Jack Russell terrier két mancsát csípte be a mozgólépcső hétfőn a Kálvin téren. A kutyát a katasztrófavédelem embereinek sikerült kiszabadítaniuk, az állat mindkét lábáról ujjakat kellett eltávolítani. A tanulság: minden esetben kapjuk ölbe a kutyát, ha mozgólépcsőn visszük!

Ugyanazon a napon, amikor a BKK honlapjára kikerült egy munkaanyag a mozgólépcsős közlekedés szigorításáról, a Kálvin téren bedarálta a mozgólépcső egy kutya lábát. Az esetet állatvédők, fajtamentők osztják a Facebookon.

Az egyik állatbarát leírása szerint egy Jack Russell terriernek csípte be a lábát a mozgólépcső hétfőn, miután gazdái nem vették ölbe, amikor elindultak felfelé.

©

A leírás szerint a kutya szörnyű hangot adott ki, amikor a mancsát bekapta a mozgólépcső, és a szerkezet alig akart leállni, hiába csapkodták az állat gazdái a vészjelzőt. Többször újra megindult, még beljebb húzva a kutya lábait. Többen az utasok közül sírva menekültek a látvány elől – áll a beszámolóban.

A kutyát először a BKK-sok próbálták kiszabadítani, de ez lehetetlennek tűnt, később a katasztrófavédelem embereinek sikerült kimenteniük az állatot. A nő leírása szerint minden csupa vér volt, a kutyának pedig két lábfeje is láthatóan roncsolódott.

A katasztrófavédelemtől a hvg.hu-nak megerősítették a hírt. A baleset mozgólépcső tetejénél történt, és a kutya hátsó lábait darálta be a szerkezet – egészítették ki az információt. Mint kiderült, a kutya szerencséjére a katasztrófavédelem munkatársai véletlenül voltak a helyszínen, ahol éppen helyismereti foglalkozáson vettek részt. A műszaki ügyelet segítségével visszaforgatták a mozgólépcsőt, így sikerült kiszabadítaniuk a kutya lábait, majd be is kötözték a sebeket – tudtuk meg.

Jack Russell terrier (képünk illusztráció)
©

Az állatbarát később érdeklődött az állatkórházban, ahol megtudta, hogy a terrieren többórás műtétet hajtottak végre: az egyik lábáról 1 lábujjat-, a másikról 2 lábujjat amputáltak, utóbbiról még egy talppárnát is. Az állatkórházban azt mondták, heti több hasonló esetük van.

Függetlenül attól, hogy kiderült: a BKK egyelőre nem tervezi, hogy speciális szabályozást vezet be a kutyás utasokra a mozgólépcsőn, fontos, hogy minden esetben vegyük ölbe az állatot, ha így közlekedünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó