szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Átlátszó értesülése szerint elküldték a Ferencvárostól Szabó "Szőke" Ferenc börtönviselt "szurkolói koordinátort", azt a férfit, aki a Lendvay utcai Fidesz-székháznál is fellépett a tüntetők ellen.

A Ferencvárosi Torna Club megerősítette az Átlátszó.hu azon értesülését, hogy az FTC sporteseményein hivatalosan szurkolói koordinátor (lényegében biztonsági ember) szerepet betöltő Szabó "Szőke" Ferencet már nem alkalmazzák tovább. Az Átlátszó úgy tudja, hogy a Fradi több, a meccsek biztosításában részt vevő emberétől is megvált.

Szabó "Szőke" Ferenc akkor került a nagyobb nyilvánosság elé, amikor Fradi-szekusként a tüntetők által elfoglalt Lendvay utcai Fidesz-székház védelmében is ő lépett fel. A HVG ez után írta meg Szabóról, hogy korábban emberölésért tíz évet ült börtönben, és hogy Kubatov Gábor Fradi-elnök (valamint Fidesz-pártigazgató) évtizedes ismerőse. Büntetett előéletűként nem is lehetne biztonsági ember, ezért dolgozott "szurkolói koordinátorként" a Fradi Securitynek.

A HVG akkor azt írta, hogy tudomása szerint Szőkével együtt jelen volt a Lendvay utcában másik két FTC-bedolgozó, N. Lajos és Á. Tibor, valamint a korábban a Fradinak is dolgozó budapesti követelésbehajtó céget vezető H. István, illetve ennek a kft.-nek a területi igazgatója, F. Pál, aki amúgy ismert kispesti vezérszurkoló.

Az Átlátszó azt írja, hogy a ferencvárosi szurkolók nem állhatták a Fradi Security embereit, a biztonságiak állítólagos brutális fellépéséről keringtek történetek. A cikk szerint az, hogy hozzányúltak a biztonsági emberekhez, fordulatot jelent a szurkolók és a klub között – elsősorban a bevezetett vénaszkenner miatt – beállt háborúban, és azt jelzi, hogy a klub hajlandó engedni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!