szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rogán Antal arra kérte, hogy maradjon, Lázár János felkérte miniszterhelyettesnek, Giró-Szász András viszont mindenre nemet mondott és a mai nappal benyújtotta lemondását az államtitkári posztról.

"A helyzet nagyon egyszerű" – fogalmazott Giró-Szász András a Kormányinfón. A miniszterelnökségi kommunikációs államtitkár itt jelentette be, hogy lemond tisztségéről.

Azt mondta: tizenegy hónappal ezelőtt Orbán arra kérte, hogy a civil életből térjen vissza a kormányzati kommunikáció irányítására. Most – a kormányzati kommunikációs minisztérium létrejöttével – Giró-Szász szerint új helyzet alakult ki.

©

Elmondta: többkörös megbeszélést folytatott, például Rogán Antallal, az új minisztérium vezetőjével is, aki arra kérte, hogy maradjon. Lázár János felkérte miniszterhelyettesnek, de ezt sem vállalta. Orbán Viktorral is beszélt, és neki is elmondta azokat az érveket, hogy miért nem tudja folytatni. A leköszönő államtitkár elmondta azt is, hogy a miniszterelnök felvetett egy elképzelést a további közös munkával kapcsolatban, de ez még nincs olyan stádiumban, hogy nyilatkozzon róla.

Giró-Szász a mai nappal nyújtotta be lemondását.

A Rogán Antal számára minisztériumként létrehozott Miniszterelnöki Kabinetirodának három államtitkára lehet, közülük az egyikre felmerült Giró-Szász neve is. A múlt héten a Népszabadság írt arról, hogy a Miniszterelnökség kommunikációs államtitkára biztos, hogy távozik majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!