szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Iszlám Állam legújabb, négyperces videóját hollywoodi stílusban narrálják. Fenyegetik a terroristák elleni nemzetközi koalícióban részt vevő államokat, gúnyolják az amerikai hadsereget, és felszólítják a világ muszlimjait, hogy egyesüljenek a fekete zászló alatt.

A magyar zászló is szerepel az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalíció tagjai között egy új fenyegető videón, amelyet kedden tett közzé a terrrorszervezet.

A hollywoodi stílusban narrált négyperces videón, amelyből az ATV tett közzé egy részletet, az IÁ-ellenes koalíciót fenyegetik. A terroristák azt ígérik, ha a zászlók száma nyolcvanra nő, "akkor – ahogyan a próféta is megmondta – a háború lángjai végül elégetnek benneteket a halál dobjain". A koalíció tagjai közül kiemelik a Szíriában harcoló török-iráni-orosz alakulatokat.

©

A videón gúnyolják Amerikát, amiért demoralizált a hadserege, és részletes adatokat közölnek arról, hogy évi 6500 katona lett öngyilkos az amerikai seregben.

A propagandavideó emellett magasztalja a kalifátus terjeszkedését, bemutatva az Iszlám Állam történetét is. Megemlítik, hogy a kezükre került terület már meghaladja Nagy-Britanniáét, és mintegy nyolcszorosa Belgiuménak.

A videón felszólítják a világ muszlimjait, hogy etnikumtól függetlenül egyesüljenek az IÁ fekete zászlaja alatt, így teljesítve Allah akaratát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!