szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több tízmilliós klímatendert nyert Mészáros Lőrinc nyáron beszerzett légkondis cége. Úgy néz ki, érdemes volt az egyik legjobban menő klímacég megvételébe feccölni a nyáron.

Nagyon úgy fest, jó lóra tett Mészáros Lőrinc azzal, hogy beszállt a klímapiacra a nyár közepén a CLH Hűtés és Klímatechnikai Kft. megvásárlásával. Szűk öt hónappal a tranzakciót követően már be is esett egy több tízmilliós közbeszerzés, amit a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal írt ki három, vidéki irodájának hűtésére.

A pályázati kiírás szerint Székesfehérváron, Szombathelyen és Zalaegerszegen a hivatal irodáit kell ellátni légkondikkal, a pályázat nyertesével klímaberendezések beszerzésére és beépítésére kötnének vállalkozási szerződést – a Közbeszerzési Hatóság tájékoztatója szerint holnap, december 10-én. A hirdetmény nélküli tárgyalásos pályázaton három vállalkozás vett részt, közülük a legolcsóbb ajánlatot adó, Mészáros Lőrinc jegyezte CLH Kft.-t hozták ki győztesnek, így a felcsúti polgármester cége 23,957 millió forintért végezheti el az előzetesen összesen 24,6 millió forintra taksált munkákat.

Orbán Viktor miniszterelnök földije a cégbírósági adatok szerint személyesen vásárolta be magát a piac egyik legjobb cégébe, a debreceni CLH Kft.-be. A felcsúti polgármester mellett megjelent a társaságban a Körösaszfalt Zrt., illetve Szíj László és Varga Károly is. A Körösaszfalt Zrt., vezére tavaly november óta Pálffy Balázs, Mészáros Lőrinc vőjelöltje. A Körösaszfalt Zrt. pár hónapja fontos szerepet kapott: ez a cég kebelezte be a legpatinásabb magyar magasépítő céget, a Magyar Építő Zrt.-t.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!