Rácz Tibor
Rácz Tibor
Tetszett a cikk?

Mészáros Lőrinc lányának 27 éves barátja vezérigazgató, mégpedig azé a cégé, amelynek kulcsszerepe lehet abban, hogy a nagy építőipari cég, a Duna Aszfalt Simicska Lajos Közgépének babérjaira törjön.

A magyar gazdasági élet kitermelt egy újabb ifjú titánt, mégpedig Pállfy Balázs, a Duna Aszfalt csoporthoz tartozó Körösaszfalt Mélyépítő Zrt. vezérigazgatója személyében. Az általa vezetett cég szerezte meg a napokban a Magyar Építő Zrt. minősített többségi részesedését.

Hetek óta keringett a hír, hogy a vevő a miniszterelnök földije, Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a közpénzes megrendelések segedelmével fénysebességgel 10 milliárdos építőipari vállalkozássá nőtt Mészáros és Mészáros Kft. lesz, de végül a Körösaszfalt Zrt. futott be.

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor
©

A Duna Aszfalt csoport felfutása a felcsúti polgármester vállalkozásáéhoz foghatóan látványos volt eddig: 2013-ban csaknem megduplázta, 54 milliárd forintra növelte az árbevételét, és ezzel megközelítette a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó, a közpénzes közbeszerzéseken akkor még taroló Közgép Zrt.-t.

Barátnője Mészáros Beatrix

Az adásvételt nyélbe ütő Körösaszfalt Mélyépítő Zrt. vezére, Pálffy Balázs 1987 áprilisában született és tavaly november végén lett a Körösaszfalt vezérigazgatója. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán végzett, Facebook-oldala üzenőfalán szinte kivétel nélkül Orbán Viktor szerepléseiről szóló videók, illetve a Fidesz bicskei szervezetét éltető megosztások találhatók.

A 27 éves fiatalember barátnője Mészáros Beatrix. Az állami földpályázatokon nyertes, Orbán Viktor legjobb barátjaként ismert felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc egyik lányát szintén Mészáros Beatrixnak hívják, így feltételezhető, hogy a napi.hu jól értesült volt, amikor megírta, Pálffy az állami közbeszerzéseken egyre többször nyertes Mészáros és Mészáros Kft. tulajdonosának, a felcsúti polgármesternek a leendő veje. Ami azonnal más megvilágításba helyezi a nemrég végrehajtott tranzakciót, amely során a legnagyobb múltú építőipari cég, a Magyar Építő Zrt. a Körösaszfalt érdekeltségébe került.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány megtilthatja a külföldi tulajdonszerzést a televíziókban és egyetemeken azzal, hogy stratégiai jelentőségűvé nyilváníthatja őket

A kormány megtilthatja a külföldi tulajdonszerzést a televíziókban és egyetemeken azzal, hogy stratégiai jelentőségűvé nyilváníthatja őket

Pont a kínai egyetemről kérdező képviselőknek sikerült kommunistáznia egyet Schanda államtitkárnak

Pont a kínai egyetemről kérdező képviselőknek sikerült kommunistáznia egyet Schanda államtitkárnak

Tibor valósággal gyilkosnak érzi magát: ő vitte a végzetes kórt az édesanyjának

Tibor valósággal gyilkosnak érzi magát: ő vitte a végzetes kórt az édesanyjának