szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem csak az iskola tanulói álltak ki a tanárok mellett, mert a tantestület nyílt tiltakozást intézett a kormány felé a közoktatás állapota miatt, hanem újabb miskolci iskola, a Földes Ferenc Gimnázium is csatlakozott a Herman Ottó Gimnáziumhoz.

A miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai korábban hiába juttaták el észrevételeiket az illetékes állami szervek felé a közoktatásban tapasztalt problémákról, még válaszra sem méltatták őket, ezért a tiltakozás nyílt formáját választva levelet írtak a kormánynak, ugyanis már nem csak egyes területeket, hanem a teljes oktatási rendszert látják veszélyben.

A tiltakozás híre gyorsan terjedt, többek elismerését és támogatását kiváltva, például az iskola tanulói is levelet írtak a tantestületnek, hogy büszkék kiállásukra, ezt az iskolarádióban is felolvasták - számolt be az esetről az RTL Klub. Mint írták, sokkal jellemzőbb, hogy a tanárok büszkék egy-egy diák jó teljesítményére, de most ők is így éreznek tanáraik tettét követően. Hozzátették, hogy ők az iskolában nem csak a történelemórán tanulnak róla, hogy mi a demokrácia, hanem tanáraik példáján át is.

A tanárok levelére a hír terjedését követően ragált az államtitkárság, miszerint a tanárok jövőre és később is béremelésre számíthatnak. Az iskola részéről Pilz Olviér azt nyilatkozta a csatornának, hogy - miközben három oldalon keresztül sororták a problémákat - nem a bérük a közoktatás legnagyobb problémája, hanem szakmai problémák vannak - ezekre nem reagált az államtitkárság.

Napközben a tantestület titkos szavazását követően csatlakozott a tiltakozáshoz a miskolci Földes Ferenc Gimnázium is. A nyílt levél tartalma kritikával illette a sűrű és követhetetlen változtatásokat, ami az órákkal és tananyaggal teletömött tantervet vagy az érettségi vizsgára való felkészülést érinti, de nincs pénz tanulmányi versenyek részvételi díjára sem az intézményekben. A tanárok is kihasználva érzik magukat, elmondásuk szerint a jelenlegi rendszert a tanári munka tudta működésben tartani, de stresszesen és elcsigázottan tudják csak munkájukat végezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A tervezettnél kevesebb holdmintát gyűjtött a Csang'o-5 kínai űrszonda

A tervezettnél kevesebb holdmintát gyűjtött a Csang'o-5 kínai űrszonda

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót

Kisteherautóról leszóródó lomok törtek össze egy autót