szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán már a zsidókat és a melegeket is félti a migránsoktól. Szerinte a magyar kormánynak volt igaza a menekültválság kezdetétől fogva, csak Brüsszelben nem veszik észre, hogy Európáért és nem az Unió ellen dolgoznak.

Hosszú interjút adott Orbán Viktor a német Bildnek, ami az amerikai központú  Business Insiderben is megjelent. A miniszterelnököt leginkább menekültekről, migránsokról és külpolitikáról faggatták.

Kvóta ellen, a toleranciáért

Orbán eddigiekhez képest új állítása meglehetősen erősre sikeredett: azt mondta, a szíriai menekültek befogadása

a terrorizmus, a bűnözés, az antiszemitizmus és a homofóbia importálását is jelenti.

Ezért ellenzi a kötelező betelepítési kvótát is, ami "durván megváltoztatná Európa etnikai, kulturális és vallási arculatát". Márpedig egy kormány Orbán szerint nem dönthet az emberek megkérdezése nélkül egy olyan ügyről, ami nem csak az ők, hanem az utánuk következő generációk életét is nagyban meghatározza.

©

Ha mégis bevezetnék a kvótát, akkor Orbán szerint könnyen Magyarországon is párhuzamos társadalmak épülhetnének, márpedig ő négylányos apaként nem akar olyan világban élni, ahol a kölnihez hasonló események bármikor megtörténhetnek.

A kérdésben szerdán - furcsa körülményektől kísérten - bejelentett kormányzati kezdeményezésű népszavazás Orbán olvasatában nem az EU megosztásáról szól, hanem éppen ellenkezőleg, az európai demokrácia és a zsidó-keresztény kultúra megvédését célozza.

Orbán előre látta a megoldást

Ami nem jó egy nemzetnek, az jó uniós közpolitika sem lehet

- érvelt tovább a miniszterelnök a kvóta ellen. Mint elmondta, Brüsszelben görcsösen ragaszkodnak olyan szerződéskhez, mint a maastrichti, a schengeni vagy a dublini, miközben ezek már látványosan megbuktak.

Bezzeg ha a magyar kormányra hallgattak volna Brüsszelben, akkor Orbán szerint most nem egymillió ellenőrizetlen migráns lenne Európában, hanem néhány tízezer "valódi menekült". Szerinte a határvédelem és a menekültek elválasztása a gazdasági bevándorlóktól lett volna a megoldás a válság kezdetétől fogva.

Ezért lincselnék meg Orbánt

Egy kérdésre válaszolva Orbán azt is kifejtette, hogy Magyarország továbbra is szolidáris a többi tagállammal. Egyrészt 250 millió eurót költött a kormány a schengeni határok védelmére, másrészt a balkáni országoknak is nyújtanak segélyeket.

©

Görögországnak is nyújtana segítő kezet a magyar kormány, de Orbán szerint ezt nem hagyják a görögök. Ha viszont a görögök képtelenek védeni a határukat, akkor Orbán arra utalt, hogy ki kellene őket rakni a schengeni zónából.

A miniszterelnök szerint EU-s szankcióktól nem kell tartaniuk a magyaroknak, ez csak üres fenyegetés. A következő uniós büdzsét csak 2020-ra készítik el, másrészt a szankciókat minden tagállamnak meg kellene szavaznia, ezt viszont Orbán nem látja reálisnak.

Végezetül kitér arra, hogy bár ő jó és bizalmas barátságot ápol Erdogannal, de nem bízná a törökökre Európa határainak védelmét. Szerinte egy ilyen paktum megkötésekor Európa kénytelen lenne azt ígérni, hogy fokozatosan bevándorlók százezreit fogadná be. Viszont ha egy ilyen megállapodást aláírna, akkor őt biztosan meglincselnék a magyarok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biden egy sor rendeletet írt alá a járvány megfékezéséért

Biden egy sor rendeletet írt alá a járvány megfékezéséért

A Capitolium ostroma után nehéz nem elhinni, amit unokahúga írt Trumpról

A Capitolium ostroma után nehéz nem elhinni, amit unokahúga írt Trumpról

Orbán, a virológus – az EU-nak nincs oltása ilyen ellen

Orbán, a virológus – az EU-nak nincs oltása ilyen ellen