szerző:
Kálmán Attila
Tetszett a cikk?

Orbánéknak nagyobb szerencséjük van, mint az MSZP-nek: a kvótáról más is kezdeményezett volna népszavazást, de ma délelőtt visszavonta a kérdést.

EGYETÉRT-E ÖN AZZAL, HOGY MAGYARORSZÁG NE HAJTSA VÉGRE AZ EURÓPAI UNIÓ DÖNTÉSÉT A MENEKÜLTEK KVÓTA SZERINTI ELOSZTÁSÁRÓL?

– így, csupa nagybetűvel adott le kérdést február 17-én Csabai József magánszemély a Nemzeti Választási Irodához.

©

Ezzel a párhuzamossági moratórium miatt hónapokra blokkolhatta volna a kormány tervét. Ugyanis Orbán Viktor váratlan sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ország megvédését és a magyar szabadságharcot az aláírásgyűjtés után népszavazással folytatják a kötelező betelepítési kvóta ellen.

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

– szól a kormány által benyújtott kérdés, ami egyértelműen ugyanazzal a témával foglalkozik, mint Csabai egy héttel korábban leadott kérdése.

Csakhogy a kormánynak hatalmas szerencséje van, ugyanis Csabai Orbán bejelentése előtt bő másfél órával, 11 óra 27 perc 22 másodperckor valamiért visszavonta a kérdését.

Így a kormány kérdése zöld lámpát kapott.

Nem úgy, mint a vasárnapi boltzáras kérdés miatt hónapok óta küszködő MSZP, akit kedden a kigyúrt kopaszok gyűrűjében érkező Erdősi Lászlóné előzött be. Vagyis egészen pontosan szemöldök piercinges segítője, Varró Ádám, akiről az Index írta  meg, hogy közvetetten a kopaszokhoz hasonlóan Kubatov Gábor Fidesz-alelnökhöz köthető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jót tett a koronavírus-járvány a Logitechnek, dől a pénz a céghez

Jót tett a koronavírus-járvány a Logitechnek, dől a pénz a céghez

Félmillió csecsemő halt meg egy év alatt a rossz levegő miatt

Félmillió csecsemő halt meg egy év alatt a rossz levegő miatt

3,4 milliárd forintot ad az állam Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely turisztikai fejlesztésére

3,4 milliárd forintot ad az állam Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhely turisztikai fejlesztésére