szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A költségvetési tartalékból egymilliárdot ad a kormány a Miniszterelnökség várbeli új helyének kidekorálására. Az Emminek ebből a pénzből új műtárgyakat kell vennie Orbán irodáiba.

Egymilliárd forintot különített el a kormány a Miniszterelnökség új székhelyén, „a Karmelita kolostorban elhelyezendő műtárgyak beszerzésre” – írja a Magyar Közlöny alapján a Napi.hu.

A budai várba költöző Miniszterelnökség új székhelye ugyanis a Karmelita kolostor lenne, az átépítéséhez egy korábbi bejelentés szerint 2016-ban 8 milliárd 219 millió, 2017-ben pedig 5 milliárd 749 millió forintot különítenek el a határozat szerint a Miniszterelnökség költségvetési fejezetében. Az épület műtárgyakkal való méltó berendezésére a kormány a költségvetés tartalékából most  további egymilliárd forintot különített el.

A forrást mint a közgyűjteményeket is felügyelő minisztérium az Emmi kapja. A kormányhatározat arra is utasítja Balog Zoltán minisztert, hogy a minisztérium szakértői vizsgálják meg a műkincsek esetében az állami elővásárlási jog bevezetésnek lehetőségét, vagyis a leendő műkincseket a piacról szeretné megvásárolni a kormány.

A harmadik Orbán-kormány hivatalba kerülése után nem sokkal döntött úgy, hogy a miniszterelnök 2016. március 15-ig felköltözik a Várba a Karmelita kolostorba.

A kormány korábban arról is határozott, hogy a Miniszterelnökség mellett a Várba költözne a Nemzetgazdasági tárca és a Belügyminisztérium is. Most arról döntöttek, hogy az amúgy állami tulajdonban lévő egykori háború előtti pénzügyminisztérium épületébe és környékére kerüljenek. Ennek az épületnek a felújítására 1,5 milliárd forintot kapott az NGM.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az orosz vakcinafejlesztő szerint még nem mérték fel teljesen a Szputnyik V hatását a krónikus betegségben szenvedőknél

Az orosz vakcinafejlesztő szerint még nem mérték fel teljesen a Szputnyik V hatását a krónikus betegségben szenvedőknél

Virtuális térben indul a davosi konferencia

Virtuális térben indul a davosi konferencia

Drónfejlesztő cégben vásárolt tulajdont a 4iG

Drónfejlesztő cégben vásárolt tulajdont a 4iG