szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Századvég finoman szólva is megosztó elemzőjét kérdezte Orbán Viktor beszéde után az M1. Az utolsó véleményváltás pedig mindent elárul a beszélgetésről: GFG – „Egy magyar miniszterelnök felléphet Európa porondjára”/Gulyás István (közszolgálat, M1) - „Azt hiszem, ennek ideje is van”.

Monumentálisnak nevezte Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjét az M1-en G. Fodor Gábor. A köztévé ugyanis a kormányfői beszéd elemzésére a stúdióba éppen a Századvég stratégiai igazgatóját hívta be, annak a 888.hu-nak a főszerkesztőjét, ahol néhány hete még minősíthetetlen otrombasággal élcelődtek az MSZP elnöke feleségén, és aki ellen azóta etikai eljárás indult az ELTE-n is, ahol tanít. (Egyébként G. Fodor lapjától több vezető fideszes politikus is kiakadt, ő pedig bocsánatkérésre kényszerült.)

©

Mindez azonban az M1-et nyilvánvalóan nem zavarta, így G. Fodor nyugodtan mondhatta monumentálisnak Orbán 65 perces beszédét, kifejthette, mennyire megnőtt a Fidesz elnökének szerepe Európában, ahol szerinte a magyar kormányfő minden rezdülésére, levegővételére figyelnek.

Amikor arról kérdezték, melyek voltak a legerősebb mondatai a beszédnek, G. Fodor (aki rendszeresen csak „a beszélő”-ként emlegette Orbánt) azt idézte, amely szerint „itt az ideje a bátorságnak, az érdekekért ki kell állni”, hogy „a konfliktus nem rossz, hanem jó dolog”.

Szerinte egyébként ez egyben egy üzenet volt az egész Európának, amelynek vezetői elfordultak az emberektől, de itt van mégis egy kormányfő, aki figyel rájuk.

Ebben a hangulatban kanyarodott tehát az elemzés a slusszpoénhoz, amikor arra a felvetésre, amely szerint végül is kinek szólt ez a beszéd, G. Fodor azt fejtegette, hogy egy magyar miniszterelnök most felléphet Európa porondjára, mire a közszolgálati televízió műsorvezetője, Gulyás István azzal reagált:  „Azt hiszem, ennek ideje is van”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egészségügyi jogviszony: két hónappal később lép hatályba az átalakulás

Egészségügyi jogviszony: két hónappal később lép hatályba az átalakulás

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya

Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában

Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában