szerző:
hvg.hu

A Fideszt a migránsügyben igazolta az idő, de ettől még nehezen fogja tudni ezt kampányelemként napirenden tartani, és a párt népszerűsége visszazuhan - mondja Török Gábor politikai elemző a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Ha a Fidesznek nem sikerül a migránskérdéssel sokáig elterelni a figyelmet az olyan nagy belpolitikai ügyekről, mint az oktatás, egészségügy, szociális ügyek, a népszerűségük meg fog inogni, ezért a 2018-as választás még egyáltalán nem lefutott - mondta a hétvégi Magyar Nemzetnek adott interjúban Török Gábor.

A politikai elemző ezt egyrészt arra alapozza, hogy az idővel bekövetkező politikai amortizáció természetes jelenség, plusz arra is, hogy az időközi választásokon már nagyobb a Fidesszel szembeni tábor, mint a Fideszé, és most is már érződik, hogy a társadalom szkeptikusabb a migránsveszély mértékét illetően.

©
Annak, hogy az Orbán-rendszer korrigálja magát, esélyét nem látja Török, szerinte a miniszterelnök főtanácsadója, Habony Árpád logikája szerint nincs visszaút, és hát sikeres is a jelenlegi politika még. Amúgy az elemző szerint lehetett volna ebből egy jobb rendszer, ha a 2002-es választási vereségből nem szűr le rossz tanulságokat a Fidesz, a hatalompolitikát az elvi politika elé helyezték, de a szocialistáknak sem tett jót, hogy egy felelőtlenül ígérgető politikával tudtak nyerni. "Ha van valami, amit az újkori magyar politikatörténetben szívesen megváltoztatnék, az a 2002-es választás eredménye lenne" - olvasható az interjúban Török vallomása.

A pedagógusok tiltakozásáról Török azt mondta, a Fidesz is tudja, hogy ezek számukra a legártalmasabb legveszélyesebb megmozdulások. Ráadásul az elemző a korrupcióra utalva azt mondta, szerinte túl sok az ártalmas ügy.

Az ellenzéknél most sem a társadalmi talapzat hiányzik, hanem a valódi vezetés - mondja Török. Azt mondja, ritka az a helyzet, amikor egy politikusi generációban több zseniális figura is megjelenik, a mostani korszakban Orbán Viktor az egyetlen ilyen személyiség, és még kérdés, hogy mikor jelenik meg másvalaki, akiről valami hasonló elmondható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mi a siker titka? Alex Ferguson segít megérteni!

Mi a siker titka? Alex Ferguson segít megérteni!

Hasogdzsi-ügy: Németország belépési tilalmat rendelt el 18 szaúdival szemben

Hasogdzsi-ügy: Németország belépési tilalmat rendelt el 18 szaúdival szemben

Már most idegesítik a karácsonyi dalok?

Már most idegesítik a karácsonyi dalok?

Már a megbízás elnyerése előtt nagyban készült a munkára a kukaholding behajtója

Már a megbízás elnyerése előtt nagyban készült a munkára a kukaholding behajtója

Felújították a 108 éves Frankensteint, és elég para lett az eredmény – videó

Felújították a 108 éves Frankensteint, és elég para lett az eredmény – videó

Soros György a CEU-ról egyeztetett az osztrák kancellárral

Soros György a CEU-ról egyeztetett az osztrák kancellárral